A spart două ouă în tigaie și a adăugat apă. Ce s-a întâmplat apoi – vei încerca și tu!

Două ouă la micul dejun îți oferă necesarul de proteine în fiecare zi. Există multe trucuri privind prepararea ouălor.

Ideea de mai jos te va face să prepari altfel ouăle-ochiuri de acum înainte. O gospodină din Statele Unite a revoluționat bucătăritul adăugând un pahar cu apă în tigaie, în loc de ulei vegetal.

Adăugarea unui pahar cu apă în tigaie va schimba complet textura omletei sau a ochiurilor preferate. Textura va fi o combinație între ouă prăjite și ouă moi, numai bune de mâncat.

Și românii preparau ouăle cu apă, încă de acum un secol

Ouăle se pot prepara într-o mie de feluri însă cele mai spectaculoase sunt ochiurile. Îți prezentăm o rețetă de ochiuri românești veche de peste un secol. Iată reteta care a făcut ravagii în 1902, brevetată de dr. Ecaterina S. Comșa de la Craiova.

„Fierbem intr-o cratiță apa sărată; când aceasta fierbe spargem și lăsăm în apă, binișor, câte oua vrem, dara in asa fel ca ouăle sa nu se strice, nici sa nu le punem unul peste altul. Apoi acoperim cratita, luand-o de pe foc, sa nu fiarba tare, si lasand ouale sa stea in apa circa 10-15 minute.

CITEȘTE ȘI: Cea mai pufoasa omleta. Uite mai jos ce trebuie sa faci ca sa-ti iasa ca cea din imagine

Omleta reinventata

Dupa aceea, le scoatem cu lingura gaurita, dar cu bagare de seama sa nu le stricam, si le punem pe o farfurie lunga si incalzita, apoi, turnand deasupra unt proaspat si tare fierbinte, le servim inainte de orice alta mancare” (preluare din volumul „Carte de bucate”, de Ecaterina dr. S. Comsa).

0