Secretul bucătarilor: Cum să decongelezi carnea în cinci minute

Este sfârșitul unei zile lungi și vă doriți o friptură gustoasă și suculentă. Din fericire, aveți o bucată mare de carne în congelator numai bună de gătit. Însă, din păcate este înghețată, iar cina ar trebui să fie gata în aproximativ două ore. E timpul să renunțați la dorința de friptură și să începeți să preparați paste făinoase? Nu, nu așa de repede.

Iată metoda prin care carnea se dezgheață în cinci minute

Bucătarii ne dezvăluie un truc care va dezgheța carnea în mai puțin de cinci minute. Cum? Luați două cratițe de metal. Așezi prima cratiță cu fundul în sus și apoi carnea o pui într-o pungă peste ea. A doua cratiță, după ce o umpli cu apă caldă, o vei pune peste carne.

Greutatea apei și temperatura acesteia vor accelera decongelarea. În cinci minute carnea ar ar trebui să fie dezghețată și pregătită de gătit.

Bucătarii spun că vechea tehnică de a lăsa carnea să se dezghețe la temperatura camerei nu este corectă. Carnea lăsată mai mult de două ore la temperatura camerei nu mai este sigură pentru consum.

CITEȘTE ȘI: De ce este bine să pui ceapă în congelator. Trucul acesta îți va schimba viața

Ei spun, de asemenea, că dacă este planificat din timp meniul, carnea se scoate din congelator și se pune în frigider pentru a se dezgheța.

0