Rugăciunea către Sfânta Parascheva

Pe 14 octombrie, credincioșii o sărbatoresc pe Sfânta Cuvioasă Parascheva, ocrotitoarea Moldovei.

Cei care se închină la moaștele Sfintei au parte de bucurii în viață. Rugaciunea de mai jos, către Sfânta Parascheva, este vindecătoare. Te scapă de necazuri și ține la distanță bolile.

Rugaciunea către Sfânta Parascheva care face minuni

“Doamne, Dumnezeul nostru, Tu, Cel ce ai zis si s-a facut toata faptura, nu întoarce fata Ta de la noi pacatosii, ca sa nu vina asupra-ne mania cea groaznica si înfri­co­sa­toare a durerilor, care este rodul pacatelor noastre, ce în toata ziua, nenumarate, cu ne­so­co­tinta le savarsim. Noi suntem pacatosi, ne­treb­nici si plini de rautate; iar Tu esti izvorul vietii si al milostivirii.

CITEȘTE ȘI: Cazul femeii care susține că este dovada vie că Sfânta Parascheva face minuni: „M-am trezit mergând, deși nu puteam”

Nu ne lasa, Doamne! Nu trece rugaciunea noastra, a pacatosilor, nici ne rasplati noua dupa nelegiuirile noastre, ci pentru ca nu suntem vrednici a castiga mi­los­tivirea prin sarguinta cea de toate zilele, da­ruieste-ne-o Tu ca un îndurat mult-Milostiv.

Doamne, pentru rugaciunile Cuvioasei Maicii noastre Parascheva, daruieste-ne noua sanatate si viata ferita de toata rautatea si ne întareste cu Duhul Tau cel stapanitor, ca din adancul inimilor, cu bucurie sa slavim prea­sfant numele Tau în veci. Amin”

De Sfanta Parascheva, femeile necasatorite nu au voie sa croseteze pentru ca vor ramane nemaritate toata viata. De asemenea, nu se spala si nu se face curatenie in casa in aceasta zi pentru ca sunt atrase necazurile si bolile de tot felul asupra familiei si a animalelor din gospodarie. Nu se aprinde focul in soba pentru ca acest foc, deloc sacru in aceasta zi, orbeste si da dureri de cap.

Sursa: doxologia.ro

0