Rugaciunea care tine dusmanii la distanta

Nu este persoana care sa nu simta ca are dusmani si care sa vrea sa ii indeparteze de casa si de suflet.

Fie ca este vorba despre invidie ori de rautate, dusmanii reusesc sa iti dea o energie negativa si sa te lase fara vlaga.

Exista insa rugaciunea care tine dusmanii la distanta si care te ajuta sa readuci linistea in caminul tau. Spune-o in fiecare zi inainte de a merge la somn:

“Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, Cel unul nascut din Tatal, mai inainte de veci, Carele de buna voie ai primit moartea pe cruce pentru mantuirea neamului omenesc. Si ca un mielusel fara de glas impotriva celui ce-l injunghie, asa nu Ti-ai deschis gura.

Caci pe cruce fiind rastignit intre cei doi talhari si batjocoririle de la cei potrivnici primind, spre cer Ti-ai ridicat ochii. Si cu bunatate Te-ai rugat. “Parinte! iarta-le lor, ca nu stiu ce fac”. Tu Doamne, ne-ai invatat sa nu stam impotriva celui rau si ai zis.

“De te va lovi cineva peste obrazul cel drept, intoarce-i si pe cel stang”. Asemenea Tu ne-ai poruncit. “Iubiti pe vrajmasii vostri, binecuvantati pe cei ce va blesteama, faceti bine celor ce va urasc.

Rugati-va pentru cei ce va vatama si va prigonesc, ca sa fiti fii ai Parintelui vostru cel din ceruri. Caci El rasare soarele Sau peste cei buni si peste cei rai, si ploua peste cei drepti si peste cei nedrepti”.

Aceasta este rugaciunea care tine dusmanii la distanta

Tu insuti intru tot bunule imparate, cauta la mine nevrednicul robul Tau. Si da-mi tarie, ca sa nu ma manii impotriva vrajmasului meu si sa nu-i intorc lui loviturile cu razbunare. Caci “numai al Meu este a razbuna”.

Graieste Domnul, iar noua, fapturilor celor dupa chipul si asemanarea Ta, ne-ai poruncit Tu insuti. Ca sa nu apuna soarele peste mania voastra. Si daruri la sfintele Tale altare sa nu aducem pana nu ne vom fi impacat mai intai cu cei in neintelegeri cu noi!

Citeste si: Rugaciune pentru alungarea spiritelor rele din casa

Tu deci, Care in luminoasa si sfanta rugaciune “Tatal nostru” ne inveti sa ne rugam. “Si ne iarta noua gresalele noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri”. Ajuta-mi mie, Doamne, ca, potrivit cuvintelor Tale, sa rasplatesc cu bine celor ce ma urasc, celor ce ma vatama si celor ce ma prigonesc”.

0