Obiceiuri periculoase în timpul nopții pe care ar trebui să le eviți întotdeauna - Revista Teo

Obiceiuri periculoase în timpul nopții pe care ar trebui să le eviți întotdeauna

Toți avem unele obiceiuri de dormit, unele dintre ele sunt bune pentru sănătatea noastră, dar unele dintre ele nu sunt atât de bune.

Ar trebui să evitați aceste obiceiuri de dormit, mai ales dacă simțiți că nu vă odihniți.

1. Nu ar trebui să beți apă înainte de a vă culca, deoarece dacă beți prea multă apă va trebui să vă treziți de 2-3 ori pentru a merge la baie în timpul nopții.

2. Nu dormiți în mijlocul zilei – în fiecare zi. Asigurați-vă că aveți o rutină de dormit bună și că ar trebui să încercați să dormiți în același timp (în fiecare zi), astfel încât creierul dvs. va fi gata să „închidă” și puteți adormi mult mai repede.

3. Ar trebui să opriți dispozitivele electronice înainte să dormiți. Nu ar trebui să utilizați laptopul sau smartphone-ul cu cel puțin o oră înainte de a dormi, deoarece luminozitatea de pe laptopul dvs. vă va alerta creierul și nu puteți adormi imediat.

Deci, asigurați-vă că nu folosiți laptop-ul cu cel puțin o oră înainte de a merge la culcare sau, cel puțin, reglați luminozitatea.

4. De asemenea, trebuie să știți că, dacă aveți un obicei de a citi o carte înainte de a merge la culcare, atunci vă recomandăm foarte mult să evitați. Îți poți citi cartea puțin mai devreme. Notă: nu ar trebui să vă aduceți niciodată cartea în pat.

5. Ar trebui să evitați cumpărarea ceasului deșteptător care are numere luminoase. Lumina de pe ecran vă va deranja și nu puteți adormi.

6. Nu cumpărați saltele ieftine și de calitate scăzută. Trebuie să cumpărați întotdeauna o saltea de înaltă calitate, deoarece acest tip de saltea vă va face să dormiți bine.

7. Ar trebui să vă mâncați cina cel puțin 2 ore înainte de a merge la culcare. Dar, dacă mâncați ceva imediat înainte de a vă culca și mergeți să dormiți cu stomac plin, corpul vostru vă poate păstra treaz pentru procesul de digestie.

CITEȘTE ȘI: Cum scapi de insomnie (daca e provocata de vraji). Sfaturi de la parintele Ilarion Argatu

CITEȘTE ȘI: Dormi neintors si scapa de insomnie cu cinci plante pe care le asezi in dormitor

8. Ar trebui să faceți exerciții în fiecare zi, deoarece sportul vă va face să vă simțiți proaspeți și plini de energie. Dar nu ar trebui să faceți exerciții cu cel puțin 3 ore înainte de a vă culca.

9. Dacă picioarele sunt reci, nu puteți adormi imediat. De aceea, ar trebui să vă încălziți picioarele – să puneți niște șosete.

10. Ar trebui să vă pregătiți creierul pentru a dormi, având o rutină pentru culcare. Puteți începe să mergeți la baie, să vă spălați dinții și să vă spălați fața. Trupul și mintea voastră vor fi pregătite pentru somn.

11. Nu beți cafea – cu cel puțin 4 ore înainte de a merge la culcare. Cofeina stimulează metabolismul dumneavoastră și vă simțiți revigorați. De aceea, nu trebuie să beți cafea sau alte băuturi de cofeină cu cel puțin 4 ore înainte de a merge la culcare.

12. Ar trebui să alegeți cea mai bună poziție de dormit, care vă va ajuta să dormiți bine și nu veți avea dureri de spate, umăr sau chiar gât atunci când vă treziți. Ar trebui să încerci să dormiți mai degrabă pe partea ta decât pe burtă sau pe spate!

Sperăm că veți găsi acest articol util și nu uitați să îl împărtășiți cu prietenii și familia.

0