La ce folosește sertarul de la aragaz

Cu siguranță ai observat că majoritatea aragazurilor au un sertar în partea de jos. Puțină lume știe ce utilizare are acesta. Noi am aflat și îți spunem!

Sertarul de la aragaz are mai multe întrebuințări

Cei mai mulți depozitează în sertarul aragazului tăvile uleioase sau cele care urmează a fi folosite la prepararea anumitor rețete. Există specialiști care susțin că acest sertar nu a fost conceput pentru depozitare, ci pentru a păstra alimentele calde cât mai mult timp. Alții susțin că sertarul are rolul de a colecta resturile alimentare din cuptor.

Adevărul este că toate teoriile sunt adevărate. Există mai multe tipuri de aragaz, iar unele dintre ele au sertarul făcut pentru a depozita oalele, cratițele, tăvile, iar altele pentru a păstra mâncarea caldă.

Pentru a-ți da seama ce întrebuințare are aragazul tău, trebuie doar să te uiți dacă are un buton de reglare a temperaturii ce dispune un simbol. Dacă vezi acest buton, înseamnă că sertarul a fost făcut pentru păstrarea caldă a alimentelor, iar dacă nu are butonul, este creat pentru depozitare.

E important de menționat că, în cazul în care sertarul este făcut pentru depozitare, e bine să ai grijă ce vase pui înăuntru. Nu depozita lucruri inflamabile sau alimente care pot suferi schimbări din cauza căldurii ridicate.

Ce nu stiai despre obiecte pe care le folosesti zi de zi

Exista lucruri si obiecte pe care le folosim zi de zi si despre care nu stim chestiuni esentiale. Se intampla sa nu fim atenti intotdeauna la detalii si sa omitem aceste informatii, ori poate pur si simplu nu ne punem intrebarile corecte. De exemplu, stiai motivul real pentru care facem dunga la pantaloni? Dar de ce avem mot la caciula? Ne lamurim imediat!

Ce nu stiai despre obiecte utilizate zi de zi

1. De ce au caciulile si palariile mot? 

Poate ai observat ca multe modele de palarii vin cu un… mot la pachet! Te-ai intrebat vreodata care este utilitatea lui si de ce este atasat? Ei bine, primul mot la caciula a aparut in secolul XIX, printre marinarii francezi. Deoarece tavanul cabinelor era foarte jos, motul avea rolul de a… amortiza loviturile la cap! In timp, a fost pastrat din motive pur estetice pana in zilele noastre.

2. De ce exista o gaura in batul de la acadea?

Ai observat ca in partea de sus a batului de la acadea exista o gaura mica? Cel mai vehiculat motiv, care este de fapt un mit, e acela ca ar preveni sufocarea in cazul in care un copil ar inghite batul. De fapt, gaura respectiva are o utilitate strict in productie, fiind locul prin care este “umpluta” acadeaua!

3. De ce avem dunga la pantaloni? 

In zilele noastre este inacceptabila lipsa dungii la pantaloni in contextele oficiale, de gala. Practic, dunga pantalonilor este semnul desavarsit de eleganta. Ei bine, acest obicei isi are radacinile tot in secolul XIX, cand in Europa a luat amploare productia de haine. Transporturile masive peste mari si tari au necesitat economie de spatiu, asa ca pantalonii (si nu numai), au inceput sa fie impaturiti in vederea economiei de spatiu… cu dunga! Astfel, dunga a devenit acceptata ca facand parte din vestimentatie si pastrata pana in zilele noastre!

4. De ce exista un mic “buzunar” in lenjeria intima a femeilor? 

Lenjeria intima a femeilor este prevazuta cu un mic “buzunaras” la interior. Motivul cel mai vehiculat a fost acela ca ar servi pentru ascunderea unor obiecte mici si foarte valoroase. Ei bine… e fals!  Motivul real este ca, in timp ce restul chilotului poate fi confectionat din diverse materiale, de la sintetic la natural, acea parte interioara trebuie sa fie neaparat din fibra naturala si moale, din motive de confort si sanatate. Astfel, producatorii au adaugat inca un strat de material care formeaza un mic buzunaras, astfel incat sa protejeze zonele sensibile ale femeilor.

0