Ia o lingura de inox și freac-o de buricele degetelor! Pare ciudat, dar rezultatul e genial! O să-l ții minte toată viața

Vă place să gătiți cu usturoi datorită aromei, dar și pentru beneficiile sale asupra sănătății. Însă văderanjează că mirosul său puternic de pe mâini nu mai poate fi îndepărtat ușor.

Cu toții am rămas cu mirosul de usturoi pe mâini după ce am pregătit masa. Există câteva trucuri pe care e bine să le cunoști pentru a elimina mirosul: suc de lămâie sau oțet, frecarea mâinilor cu sare sau chiar utilizarea de pastă de dinți.

Însă, aceste trucuri nu funcționează în profunzime, ele doar maschează mirosul de usturoi. Dar ce funcționează totuși cu adevărat? Răspunsul este oțelul inoxidabil.

Oțelul inoxidabil, dintre toate lucrurile, s-a demonstrat că îndepărtează mirosul de usturoi.

Unii producători au creat chiar și bare din oțel inoxidabil în formă de săpun pentru îndepărtarea mirosurilor de usturoi de pe mâini. Însă nu e nevoie să vă achiziționați un astfel de instrument.

CITEȘTE ȘI: Pune usturoi si foi de dafin intr-o sticla si ascunde-o in casa! Efectul te va uimi!

Dacă vreți să scăpați de mirosul de usturoi puteți să frecați mâinile de chiuvetă, de robinet sau să luați o lingură și sa o frecați de buricele degetelor.

Să explicăm de ce funcționează oțelul inoxidabil.

Nu este surprinzător că totul are legătură cu chimia usturoiului și a oțelului inoxidabil. Usturoiul conține molecule cu sulf. La tăierea usturoiului, moleculele sunt transferate pe piele.

Spălarea mâinilor cu apă mărește mirosul, deoarece apa determină transformarea sulfului în acid sulfuric. Când atingi oțelul inoxidabil, moleculele din oțel se leagă cu moleculele de sulf din mâinile tale, transferând moleculele (împreună cu mirosul) spre metal și plecând de pe mâini.

Oțelul inoxidabil poate, de asemenea, ajuta la îndepărtarea mirosurilor de ceapă sau de pește de pe mâini. Deci, data viitoare când desfaci usturoi, ceapă sau pește, ca parte a pregătirii pentru bucătărie, știți la ce să apelați.

Articole pe aceeași temă: Vrei să-ți crească părul mai repede? Folosește ceapă și usturoi. Iată ce trebuie să faci

Dacă vrei să îți crească părul mai repede, poți folosi ceapă și usturoi. Află ce trebuie să faci pentru a avea un păr frumos și sănătos.

Vrei să-ți crească părul mai repede? Folosește ceapă și usturoi. Iată ce trebuie să faci
Ceapa și usturoiul sunt bogate în sulf, iar acesta ajută părul să crească mai repede. Asta pentru că stimulează producția de colagen.

Pregătește un suc din usturoi și ceapă. Ai nevoie de o ceapă și de o capățână de usturoi. Acest amestec se va aplica pe scalp, masând ușor. Lasă sucul să acționeze timp de un sfert de oră, după care te poți spăla pe cap. Cel mai bine ar fi să folosești acest tratament în zilele libere. Motivele sunt evidente.

O altă metodă simplă și eficientă presupune folosirea usturoiului și a uleiului de cocos. Ai nevoie de câțiva căței de usturoi, pe care trebuie să îi zdrobești. Peste rezultatul obținut se va pune o linguriță de ulei de cocos.

Acel amestec se va pune pe foc pentru două minute. La final, se va strecura. Așteaptă să se răcească, apoi aplică-l pe scalp, masându-l ușor. Pentru a obține rezultatele dorite, este indicat să folosești acest remediu de două sau trei ori pe săptămână.

Oul poate fi de asemenea util în astfel de situații. Amestecă albușul unui ou cu o linguriță de ulei de măsline extravirgin.

Amestecă bine cele două ingrediente, apoi aplică pe scalp pasta obținută. Așteaptă timp de 20 de minute, după care îndepărtează masca folosind apă și șampon. Oul este o sursă importantă de fier, zinc, sulf, iod și seleniu. Toate acestea ajută părul să crească mai repede.

Așadar, dacă vrei ca părul tău să crească mai repede, poți folosi unul dintre remediile de mai sus. Se prepară ușor, din ingrediente pe care le ai și tu acasă.

0