De ce te îngrași în perioada postului. Specialiștii explică greșelile

Glucide, multe dulciuri și prăjeli sunt doar câteva dintre motivele pentru care ne îngrășăm în post. Nutriționiștii spun că greșeala oamenilor cea mai mare este că nu știu ce să mănânce și ies „mai grei” decât au intrat în post.

De ce se îngrașă oamenii în post

„Oamenii nu știu să mănânce. Unii mănâncă cartofi prăjiți în post, mănâncă patiserie. Chiar aseară m-am uitat pe un produs de post și avea grăsimi hidrogenate, acestea sunt responsabile de cancer, avea foarte mult zahăr, gluten. În momentul în care ținem post trebuie să ne bazăm mai mult pe fructe și pe legume. Ne îngrășăm pentru că eliminăm proteina.”, spune un medic nutriționist.

Medicul nutriţionist Adrian Copcea, din Cluj, explică de ce ne îngrăşam în post: „Postul este perioada în care proteinele complete, care se găsesc doar în produsele animale, sunt eliminate din alimentaţie, motiv pentru care saţietatea este alterată.

Pe de o parte, persoanele care nu au obiceiul să consume fructe şi legume vor compensa cu alimente usor disponibile şi bogate caloric (biscuiţi, sucuri cu zahar, patiserii etc.).

Persoanele care, în schimb, au de obicei în alimentaţie legume şi fructe vor reuşi sa aibă o saţietate mai bună.

Alimentele bine de consumat în post, şi care pot ajuta la un bun control al greutătii sunt, in principal: cerealele şi pâinea integrală, soia şi alte leguminoase (mazăre boabe, linte, năut, fasole boabe), supele, orezul şi cartofii, legumele (în special ciupercile, varza, salatele şi ridichile) şi fructele (inclusiv bananele)”.

RECOMANDARE: Ce se întâmplă dacă ții post negru timp de 3 zile

Pentru a-ți întări sistemul imunitar, este indicat să ții post negru timp de 3 zile. Studiile au scos la iveală faptul că după 3 zile de post negru, sistemul imunitar se regenerează.

Ce se întâmplă dacă ții post negru timp de 3 zile

La Universitatea din California s-a realizat un studiu în urma căruia cercetătorii au ajuns la concluzia că postul negru are rolul de a regenera sistemul imunitar. Trei zile sunt suficiente pentru ca lucrul acesta să se întâmple.

Este adevărat că dietele drastice sau cele care presupun înfometarea nu sunt recomandate. Asta pentru că au efecte negative asupra corpului.

Cu toate acestea, în urma studiului realizat la Universitatea din California, s-a ajuns la concluzia că acest regim poate întări sistemul imunitar.

În urma unui post negru de 3 zile, celulele stem sunt stimulate astfel încât să producă noi globule albe. Acestea au rolul de a apăra organismul împotriva bacteriilor.

Organismul celor care țin post utilizează depozitele de grăsime, dar și pe cele de glucoză care există deja în corp. Mai mult decât atât, sunt utilizate și multe globule albe din sânge. În acest fel, organismul este stimulat pentru a produce alte globule albe. Drept urmare, sistemul imunitar se va regenera.

CITEȘTE ȘI: Uite asa se fac chiftelutele manastiresti – Reteta care te va face sa uiti de carne – SUNT DE POST!

Cercetătorii consideră că o astfel de descoperire este foarte importantă. Asta pentru că postul negru poate veni în ajutorul persoanelor care au un sistem imunitar slăbit.

Chiar și cei care suferă de cancer pot beneficia de pe urma unui astfel de regim, cred specialiștii.

De asemenea, și persoanele care au o vârstă înaintată și un sistem imunitar slăbit pot beneficia de efectele pozitive ale postului negru asupra organismului.

Pe măsură ce înaintează în vârstă, oamenii au un sistem imunitar mai slăbit. Drept urmare, poat dezvolta anumite afecțiuni.

0