Cu ce se curata cuptorul

Toata lumea iubeste sa pregateasca diverse preparate la cuptor, insa curatarea lui le da multora bataie de cap. Iata cu ce se curata cuptorul, fie ca este vorba despre solutii cumparate sau preparate in casa.

Cuptorul este indispensabil in orice gospodarie. Obiectul face viata mai usoara in casa, iar preparatele facute in acesta au exact gustul pe care il cauti. Cuptorul este o instalatie de incalzire a unui material. E format dintr-o incinta cu pereti izolanti din punct de vedere termic si o sursa de caldura. Este folosit atat pentru incalzire, cat si pentru coacere, frigere si uscare a produselor alimentare.

Fie ca este vorba despre cuptoare incorporabile, cuptoare cu microunde, cuptoare electrice, ori de cuptoarele de la aragaz, acestea sunt destul de dificil de curatat.

Una dintre cele mai populare practici pentru a curata cuptorul este cu ajutorul unei lamai. Pentru cuptorul cu microunde, asaza o lamaie taiata in doua pe o farfurie si se porneste timp de doua minute. Dupa aceea, se curata cu o carpa. Lamaia degreseaza si improspateaza zona.
Un alt mod de a curata cuptorul este cu ajutorul fainii. Se presara putina faina peste grasimea din cuptor, pana cand aceasta o absoarbe. Dupa aceea se curata cu o carpa cu detergent.

Si o solutie obtinuta din bicarbonat de sodiu si lamaie este eficienta. Se face o pasta din cele doua ingrediente si se aplica peste pete. Se freaca apoi cu o carpa, pana cand dispare murdaria.

In trecut, nisipul si cenusa erau de mare ajutor pentru curatarea cuptorului. Se facea o solutie din cenusa cu apa, numita lesie, apoi se curata cuptorul cu o carpa. La fel se proceda si cu nisipul.

Insa, in cazul in care nu vrei sa folosesti solutiile de mai sus, exista numeroase produse special concepute pentru curatarea cuptorului.
Unul dintre cele mai bune produse este solutia de la Triumf.

Se apasa elementul de siguranta de pe capac si se rasuceste capatul pulverizatorului din pozitia Off in pozitia On. Daca cuptorul este cald, se lasa sa actioneze aproximativ 10 minute. Daca cuptorul este rece, se lasa sa actioneze un timp mai indelungat, aproximativ 30 minute.

In aceasta perioada, usa cuptorului trebuie sa fie inchisa. Dupa expirarea timpului mentionat, se sterge cuptorul cu un burete umed. Se ajusteaza dozarea in functie de marimea suprafetei de curatat si de gradul de murdarie.

Cu ce se curata cuptorul. Solutii pe care le gasesti la magazin

Un alt produs eficient este de la Sano si poate fi utilizat pentru cuptorul cu microunde.

Si solutia Wpro poate curata cu succes cuptoarele, fie ca este vorba despre cuptorul cu microunde sau de cuptorul aragazului.

Aceste solutii se gasesc in toate magazinele care comercializeaza si produse de curatenie si costa intre 10-15 lei.

Articole pe aceeasi tema:

Cum se curata bijuteriile de argint

Cum se curata geamurile cu periuta de dinti

 

0