Greseala pe care TOATA LUMEA O FACE cand bate clopotul. NU TREBUIE SA FACI ASTA!

Ai observat că persoanele credincioase își fac cruce de fiecare dată când bate clopotul în biserică? Există reguli de conduită chiar și pentru acest moment, care se produce de obicei la orele fixe de peste zi.

Nu ai voie să faci asta când bate clopotul

În marile orașe, clopotul nu bate din oră în oră la fel ca la țară. Bătrânele spun că oamenii trebuie să își facă cruce la fiecare bătaie a clopotului, care simbolizează ora în care tocmai am intrat.

Astfel, la ora 12, ar trebui să ne facem cruce de 12 ori, conform superstițiilor românești.

Se mai spune că îndrăgostiții nu au voie să se sărute în timp ce bate clopotul. Sunetul nu marchează doar ora, ci poate anunța un necaz. Se bat clopotele la ore aleatorii atunci când o persoană credincioasă din comunitate s-a stins din viață și s-a dus la cele veșnice.

CITEȘTE ȘI: Cele mai bizare superstiții din toată lumea

Superstitii despre ceasurile rele

Teologii spun că gesturile de tandrețe trebuie păstrate pentru alt moment, deoarece acestea echivalează cu râsetele sau bârfa la o înmormântare. Așadar, dacă la cimitir nu ne ducem să ne iubim cu partenerul, acest lucru nu trebuie făcut nici când auzim sunetul clopotului, spun oamenii cu carte.

Mai mult, e bine să oprești muzica dacă e dată tare în timp ce bate clopotul. Nu e bine să bârfești ori să înjuri pentru că te poate paște un necaz neașteptat.

0