Ce fel de persoane nu e bine să țină orhidee în casă

Poate că e greu de crezut, însă anumite plante ne pot influența starea de spirit. Ne pot aduce energie pozitivă sau energie negativă, după caz.

Ezoteriștii susțin că trebuie să avem mare grijă dacă ținem orhidee în casă. În unele culturi, orhideea este asociată cu starea de bine, cu belșugul, cu meditația, cu senzația aceea de zen.

Persoanele care sunt veșnic stresate și au puțină energie pozitivă vor rămâne și fără acest dram de pozitivitate, conform specialiștilor în Feng Shui.

Orhideea are rolul de a absorbi până și cea mai mică fărâmă de energie pozitivă, astfel încât anumite persoane se pot simți complet sleite de putere.

Iată câteva lucruri pe care merită să le știi despre orhidee:

1. Există nu două, trei sau patru specii de orhidee ci 20.000, adică de patru ori mai multe decât speciile de mamifere de pildă.

CITESTE SI: TEST ONLINE. Alege o orhidee si vezi ce personalitate ai

A pus pâine în ghiveciul cu flori și nu a regretat. De ce ar trebui să faci și tu asta

2. Unele specii pot trăi până la 100 de ani, adică mai mult decât un om, în medie.

3. Orhideele se adaptează oricărui mediu și oricărei clime, tocmai de aceea există atâtea specii. Unele dintre ele îndură cu lejeritate frigul sau căldura toridă.

4. Miresmele orhideelor sunt diferite, de la floare la floare. Fiecare specie are un alt miros. Există și câteva orhidee care miros urât precum Bulbophyllum. Altele au arome vanilate.

Cum îngrijești orhideea?

Orhideea este una dintre florile asociate cu inalta clasa. Nu e greu de crescut, insa trebuie sa tii cont de anumite sfaturi. Vezi cum ingrijesti orhideea.

Inainte de toate, orhideea are nevoie de anumite conditii pentru a inflori. Se poate usca foarte usor daca nu i se acorda atentie. In special toamna si iarna, aceasta planta are nevoie de ingrijire.

Inainte de a afla varianta clasica a ingrijirii unei orhidei, va vindem un pont aflat de la florarese: pentru ca floarea sa creasca si sa infloreasca mai repede, puneti o pastila de anticonceptionale intr-un litru de apa si uda floarea treptat cu apa cu conceptionale.

In doua saptamani de la udare, orhideea va inflori frumos. Atentie, acesta este echivalentul unui tratament hormonal la oameni, astfel incat este indicat sa nu abuzezi de aceasta metoda.

Ce sa faci la inceput de primavara ca sa ai o orhidee frumoasa:

Tine cont de faptul ca orhideele de apartament tind sa infloreasca la inceputul primaverii, asa ca trebuie sa le acorzi o atentie speciala.

Dupa ce florile s-au scuturat, taiati tija cu flori de la baza si alte eventuale frunze sau radacini uscate. In felul acesta controlati o eventuala infectie sau mucegaiuri, ce pot dauna orhideelor.

Orhideele plantate in scoarta ar trebui replantate la un interval de 18 – 24 de luni. Alegeti dimensiunea ghiveciului in functie de dimensiunea radacinilor.

De regula, orhideele prefera ghivecele mici. Daca puneti un ghiveci prea mare atunci planta isi va consuma toata energia pentru a crea noi radacini pentru a ajunge sa umple noul ghiveci si nu va mai inflori o perioada lunga de timp. Asadar, nu folositi ghivece prea mari.

Multe orhidee au radacini care ies din ghiveci si atarna in aer. Nu taiati aceste radacini si nu considerati ca reprezinta un semn ca ar trebui marit ghiveciul. Este doar modul natural de crestere al plantei.

Nu trebuie sa taiati orhideele precum o tufa. Daca taiati o parte dintr-o frunza, planta va muri.

0