Mgda Vasiliu, mesaj sfâșietor din Italia: „Azi un copil de 5 ani e condus pe ultimul drum!”

Magda Vasiliu a postat pe pagina sa de socializare un mesaj sfâşietor. În postare, ea anunţă moartea cutremurătoare a unei fetiţe de numai 5 ani care a pierdut lupta cu cancerul.

Magda Vasiliu a postat pe pagina personală de Facebook un mesaj cutremurător în care vorbeşte despre drama unei fetiţe de numai 5 ani. Copila a încetat din viaţă după ce a pierdut lupta cu cancerul.

Fosta ştiristă vorbeşte despre problemele din sistemul sanitar prin care pacienţilor le este îngreunat accesul la tratament şi le este refuzată şansa la viaţă.

Magda Vasiliu, mesaj sfâșietor

”N-am mai scris demult din motive absolut obiective si nu as fi facut o nici azi, daca azi nu ar fi ziua in care un copil de 5 ani nu ar fi condus pe ultimul drum…Giulia Tudor avea 5 ani…

Acum aproape un an a fost diagnosticata cu sarcom Ewing, tratata la Bucuresti, unde a facut chimio si a fost operata…a venit acum 3 luni aici, in Italia, pt evaluare….medicii mi au spus : “Per Giulia e tardi….”…..

Si, intr adevar pt Giulia a fost prea tarziu . Stau si ma gandesc acum la ideea exceptionala de a construi o sectie de oncologie si radioterapie pediatrica la Bucuresti, la Ideea exceptionala de a construi o casa pentru parintii copiilor bolnavi de cancer….

Dar, Nu pot sa Nu ma gandesc ca e nevoie de o schimbare a mentalitatii, a modului de abordare a pacientului, de o implicare a statului , a responsabililor….

Degeaba construim si dotam o sectie pt copiii oncologici daca pacientii vor face apel pe facebook pentru sangele necesar pentru transfuzii, daca vor lipsi citostaticele, daca vor lipsi antibioticele, daca pacientii vor aduce de acasa medicamentele, daca medicii vor fi nevoiti sa adapteze protocoalele internationale in functie de substantele de care dispun….

Sunt perfect de acord cu construirea si dotarea sectiei respective, am donat si eu….dar, Ce facem dupa? Medicii pleaca in strainatate, asistentele sunt prost platite, sange Nu avem, citostaticele lipsesc….

Si Ce se va intampla cu copiii din Craiova, Timisoara, Iasi etc….Nu i poti aduce pe toti la Bucuresti….Acesti ignoranti responsabili cu sanatatea Ar trebui pusi la zid!

Ar trebui obligati sa participe la inmormantarile unor copii ca micuta Giulia…ar trebui pusi ei sa stea pe Un scaun, dar Nu in fata unui pat gol…in fata unui pat in care se chinuie Un copil care face chimioterapie, sa l vada, sa l auda, sa i tina ligheanul cand vomita…..sa nu fie lasati sa plece de pe scaunul ala pana nu vin cu solutii, nu cu promisiuni si cu programe de sanatate care functioneaza doar pe hartie….

Ramas bun, Giulia…o fetita pe care mi o voi aminti mereu si care, in spital cu mama ei, isi dorea sa invete sa scrie “Te iubesc!”, este mesajul sfâşietor postat de Magda Vasiliu pe pagina personală de Facebook.

CITEȘTE ȘI: Produse alimentare de Crăciun care vin la pachet cu CANCERUL – Doctor Mencinicopschi

Magda Vasiliu a povestit în vara acestui an că fiul său a fost diagnosticat cu cancer. Nemulțumită, indignată și dezamăgită de statul rămân, expunând lupta birocratică pe care trebuie să o ducă în România, deşi copilul este tratat exemplar şi, în momentul de faţă, fără asigurare în Italia.

0