Fiica lui Aurelian Preda, mărturisire dureroasă la mai bine de un an de la moartea artistului

Anamaria Rosa, fiica solistului Aurelian Preda, și-a amintit de regretatul său tată și a făcut o mărturisire dureroasă.

Interpretul de muzică populară Aurelian Preda suferea de mai mulți ani de cancer, iar pe 27 septembrie anul trecut, a pierdut lupta cu boala. Acesta era internat la o clinică din Austria.

În urma sa a rămas o fată, Anamaria Rosa, care nici acum nu și-a revenit total după pierderea suferită. În septembrie anul acesta s-a împlinit un an de la dispariția artistului care a avut o mulțime de admiratori.

La o emisiune de televiziune de la Kanal D, fiica interpretului de muzică populară, Anamaria Rosa, a făcut o mărturie dureroasă. Anamaria Rosa, care este îndrăgostită, a afirmat că dacă tatăl ei ar mai fi trăit ar fi suferit enorm.

„Știu că tata își dorea să cânt, știu că îl bucură acolo unde este. Știu că nu i-ar plăcea să mă vadă plângând. Ce mă consolează foarte mult e că, dacă ar fi rămas pe pământ, ar fi suferit mult mai mult. Acolo unde este acum îi este mult mai bine. Am fost lângă el în momentele de suferință.”, a afirmat Anamaria Rosa.

Cine a fost Aurelian Preda

Aurelian Preda a fost un iubit cântăreț de muzică populară. El s-a născut pe 2 februarie 1970 la Curtea de Argeș. În urma unei lupte teribile cu o boală cruntă, el a murit pe 27 septembrie 2016 la Viena, Austria.

Viata l-a supus la incercari dureroase pe regretatul interpret de muzica populara si realizator de emisiuni Aurelian Preda.

Bolnav de cancer, barbatul era pregatit sa moara in orice moment, desi a facut imposibilul sa se vindece.

“M-am operat pe creier, am avut un anevrism care a fost malign. Am incercat sa tin ascuns acest lucru, pentru ca am vrut sa-mi protejez familia, asa cum e firesc, dar odata cu trecerea timpului m-am simtit tot mai rau, boala a intrat pe fagasul ei, pentru ca ea are un drum de parcurs si lucrurile s-au schimbat in sens negativ in ce ma priveste”, a povestit artistul la inceputul anului trecut.

Aurelian Preda s-a născut în Curtea de Argeș într-o familie iubitoare de folclor, muzică populară și lăutărească.

Când avea 12 ani, tatăl său a murit; Aurelian Preda a fost nevoit să lucreze ca vânzător la un aprozar pentru a se putea întreține la școală. Și-a dorit să devină preot, însă a renunțat la acest gând după ce a fost descurajat de o profesoară în clasa a VIII-a.

A absolvit Colegiul Național „Vlaicu Vodă” din orașul natal. Viața cântărețului a fost marcată de mai multe probleme medicale. A fost diagnosticat cu anevrism cerebral și s-a aflat în moarte clinică, medicii nemaiacordându-i șanse de supraviețuire.

În 2010, Aurelian Preda a fost diagnosticat cu cancer de colon pentru vindecarea căruia a trecut prin patru operații. Acesta i-a cauzat însă moartea la 46 de ani, într-o clinică privată din Viena; Aurelian Preda a fost înmormântat la Mănăstirea Dervent.

Aurelian Preda a fost căsătorit cu Mariela, o fostă colegă de la liceul din Curtea de Argeș, cu care a avut trei copii: două fete și un băiat; una dintre fiice, Anamaria Rosa, este și ea cântăreață de muzică populară.

Soția sa mai avea o fată dintr-o primă căsătorie, despre care Aurelian Preda a declarat „[o] iubesc mult și o consider copilul meu”.

0