Dulceață de morcov. Se prepară astfel

Poți încerca și tu rețeta de dulceață de morcov. Ai nevoie de câteva ingrediente pe care le găsești cu ușurință. Iată cum se prepară această dulceață. Este simplu, iar rezultatele vor fi pe măsura așteptărilor.

Dulceață de morcov. Se prepară astfel

Pentru a pregăti dulceață de morcov ai nevoie de următoarele ingrediente:

– 1,5 kg de morcov
– 1 kg de zahăr
– o jumătate de linguriță de ghimbir dat pe răzătoare
– 2 lămâi
– 1 portocală (opțional)
– puțină esență de vanilie (opțional)

Pentru a pregăti dulceața trebuie să speli morcovii, să îndepărtezi coaja, apoi să îi tai cubulețe. Sau dacă dorești să obții o dulceață fină, poți da morcovii pe răzătoare.

Pune morcovii într-un recipient, peste care trebuie să pui apă pentru a fierbe. Este indicat ca apa să fie cu două degete deasupra acestora. Se lasă totul la fiert până când apa ajunge la nivelul legumelor, iar acestea s-au înmuiat.

CITEȘTE ȘI: Cea mai simplă rețetă de dulceață de trandafiri

CITEȘTE ȘI: Uite cum se prepara CEA MAI BUNA DULCEATA DIN COJI DE PEPENE

Apa în care au fiert morcovii se va pune într-un alt vas, folosind o sită. Morcovul se lasă în vasul în care a fiert. În apă se vor pune celelalte ingrediente: zahărul, ghimbirul, citricele care trebuie să fie tocate mărunt înainte. Se pune totul la fiert și se lasă pe foc până când se va topi zahărul și amestecul va arăta precum un sirop. Acest lichid va fi amestecat cu morcovul fiert, după care se va pune totul pe foc.

Se lasă totul la fiert pentru încă cinci minute. Opțional se poate adăuga și puțină esență de vanilie. La final, dulceața de morcov se va pune în borcane.

Dulceața poate fi consumată ca atare. De asemenea, poate fi consumată după ce este diluată cu apă sau cu ceai.

0