Specialiștii explică de ce bărbații au orgasm mai des decât femeile

Se pare că bărbații au orgasm mai des decât femeile. Iată ce spun specialiștii în legătură cu acest aspect, având în vedere că 4 din 10 femei suferă de o anumită disfuncție sexuală responsabilă pentru lipsa orgasmului.

Specialiștii explică de ce bărbații au orgasm mai des decât femeile

Conform specialiștilor, bărbații, indiferent dacă sunt heterosexuali, bisexuali sau homosexuali, au mai des orgasm decât femeile, indiferent de categoria în care se încadrează. „Toate categoriile de bărbaţi, fie ei homosexuali, bisexuali sau heterosexuali, au orgasm mai des decât toate categoriile de femei. Chiar dacă femeile lesbiene ajung la plăcerea maximă mai mult decât femeile heterosexuale, şi în cazul lor acest lucru se întâmplă mai rar decât la bărbaţi. Ce face posibil acest lucru în cazul femeilor a ajuns să fie punctul central al multor specualţii. În fiecare lună, zeci de reviste şi articole online prezintă diverse trucuri care să ajute femeile să ajungă la orgasm mai uşor. Aceasta este tema multor cărţi. Pentru mulţi oameni, orgasmul este cea mai importantă parte a vieţii sexuale”, este explicația profesorului David Frederick de la Chapman University, potrivit gandul.info.

Potrivit profesorului David Frederick, de vină ar putea fi diferențele sociale, culturale sau chiar diferențele de natură evoluționară.

CITEȘTE ȘI: Ce trebuie să faci pentru a avea un orgasm de 60 de secunde

CITEȘTE ȘI: Ce se întâmplă după orgasm

Specialiștii explică de ce bărbații au orgasm mai des decât femeile

„Femeile sunt mai nemulţumite de corpul lor decât bărbaţii şi acest lucru interferează cu viaţa lor sexuală. Dacă acordă mai multă importanţă acestui aspect decât actului sexual, asta poate avea impact asupra satisfacţiei sexuale şi atingerii orgasmului. Există şi stigmatul asupra femeilor care iniţiază partidele de sex şi exprimă ceea ce-şi doresc din punct de vedere sexual. Un lucru pe care îl ştim este acela că în multe cupluri există o discrepanţă din punct de vedere sexual. Unul dintre parteneri îşi doreşte mai mult sex decât altul. În cuplurile heterosexuale, această persoană este, în general, bărbatul”, a mai explicat psihologul.

Pentru că unele femei fac sex deși nu își doresc asta, este mai greu sau chiar imposbil să ajungă la orgasm. O altă explicație ar putea fi aceea că orgasmul bărbaților are drept scop reproducerea. Iar aceasta nu se poate întâmpla dacă nu are loc ejacularea. Și, potrivit specialiștilor, între orgamsul femeilor și repreducere nu există o legătură bine definită.

0