De ce apare tristețea după sex

Ți s-a întâmplat ca după sex să te simți trist/ă? Află ce spun specialiștii în legătură cu acest subiect. Este sau nu este o reacție normală? Iată de ce apare tristețea după sex.

De ce apare tristețea după sex

Tristețea care apare după activitatea sexuală este o problemă des întâlnită. Aceasta poartă numele de ”disforie postcoitală”. Cu toate că multe persoane se confruntă cu această situație, nu i se acordă foarte multă importanță.

În urma unui studiu din octombire 2015, aproximativ 46 % dintre femeile care au participat la acel studiu au spus că s-au confruntat cu acea senzație după ce au făcut sex. Lucrul acesta înseamnă cu aproximativ o jmătate dintre femeile care au o viață sexuală activă nu s-au confruntat cu melancolia, anxietatea, furia după o partidă de sex. Chiar dacă experiența în sine a fost una plăcută.

CITEȘTE ȘI: Ce poți face cu partenerul de cuplu după sex

CITEȘTE ȘI: Ce ii place sa ii faci dupa sex

Până acum nu se știe care este motivul pentru care apare această senzație. Cert este că este vorba despre o situație mai des întâlnită decât se crede. Cei care au trecut printr-o astfel de experiență au descris-o ca fiind ”o experiență de furie sau rușine”. De asemenea, s-a spus despre această problemă că reprezintă ”o scădere a stimei de sine”. Cele mai multe persoane au comparat acel sentiment cu dorul de acasă. De asemenea, unele persoane pot chiar să plângă când trec prin astfel de momente.

Specialiștii spun că lucrul acesta nu duce la apariția problemelor în cuplu. De asemenea, intimitatea cu partenerul de viață nu va avea de suferit de pe urma unor astfel de trăiri. Deci, nu trebuie luată în calcul varianta conform căreia ceva nu este în regulă în relație sau că sentimentele dintre parteneri nu mai sunt la fel de puternice ca înainte.

În urma orgasmului se pot declanșa anumite sentimente mai puțin plăcute. Asta pentru că orgasmul reprezintă o descătușare.

0