Ce se întâmplă după ce faci sex neprotejat

Multe persoane fac sex neprotejat. Află ce se întâmplă după o astfel de experiență și ce este bine să faci dacă te găsești într-o astfel de situație.

Ce se întâmplă după ce faci sex neprotejat

După o jumătate de oră de când au făcut sex neprotejat, multe femei încep să se gândească la faptul că pot rămâne însărcinate. De asemenea, unele dintre ele se gândesc la posibilitatea de a fi contactat o boală cu transmitere sexuală. Însă situația nu se mai poate schimba. Ce e făcut rămâne făcut.

Ceea ce se poate face după o partită de sex neprotejat, este un alt subiect. Este indicat ca femeile să urineze. Astfel scade riscul de a dezvolta o infecție urinară. Aproximativ 80 % dintre femei se confruntă cu astfel de probleme. Asta dacă igiena nu este una corespunzătoare.

În primele 72 de ore, multe femei aleg să ia pilula de a doua zi pentru a se asigura că nu rămân însărcinate. Dacă pilula este luată în primele 24 de ore de la actul sexual neprotejat, atunci riscul de a rămâne însărcinată scade cu până 95 %. Cu cât se așteaptă mai mult timp, cu atât va scădea eficiența pilulei.

Un alt lucru care trebuie menționat este acela că după administrarea pilulei, unele femei se confruntă cu greața sau amețeala după administrarea acesteia la cel mult 72 de ore de când au făcut sex fără a folosi o metodă de protecție.

Dacă știu că riscă să se contamineze cu HIV, atunci femeile trebuie să mergă urgent la medicul ginecolog. Acesta le va prescrie un tratament pentru 28 de zile, care are rolul de a inhiba dezvoltarea acelui virus în organism. Însă, multe femei evită să meargă la ginecolog pentru că se simt jenate.

Sau merg, dar nu cer suficiente informații, poate tot din cauză că le este jenă. Și preferă să le ceară sfatul prietenelor, ceea ce nu le poate fi de folos. Pentru că numai un specialist le poate veni în ajutor.

CITEȘTE ȘI: Obiceiuri sexuale care duc la infectii urinare

Anumite obieciuri sexuale pot duce la infectii urinare. Principalele simptome al contractarii unei infectii urinare in urma actului sexual sunt durerile abdominale, senzatia de arsura la urinare si mancarimile in zona intima.

Urologul brazilian Jorge Milhem Haddad sustine ca femeile sunt cu pana la 50% mai expuse la infectii urinare fata de barbati. In cazul barbatilor, riscul de a avea o astfel de infectie creste abia dupa varsta de 60 de ani, scrie salud180.com.

Medicul brazilian si colegii sai urologi din Sao Paulo au constata ca cele mai multe femei care prezinta o infectie urinara fac anumite lucruri inainte si in timpul actului sexual.

Ce obiceiuri sexuale pot imbolnavi organul genital

Pe lista obiceiurilor care pot provoca o infectie urinara se numara folosirea in exces a lubrifiantilor, utilizarea diafragmei ca metoda anticonceptionala, intretinerea raporturilor sexuale in timpul menstruatiei si folosirea unor creme hidratante sau a laptelui de corp pe post de lubrifiant.

Haddad sustine ca suspendarea raporturilor sexuale nu este o solutie. Femeile pot face sex daca dupa partida de amor iau un antibiotic puternic. Doctorul nu crede ca abstinenta poate reduce in proportie de 100% o infectie urinara, ci evitarea anumitor obiceiuri.

Sfaturile urologului

  • 1. Evita folosirea prosoapelor igienice.
  • 2. Urineaza inainte si dupa actul sexual. Doar asa vei mentine curat canalul uretrei.
  • 3. Bea doi litri de apa pe zi.
  • 4. Du-te la baie de fiecare data cand simti nevoia.
  • 5. Evita consumul de condimente si alimente acide inainte de actul sexual.

Urologul brazilian sustine ca infectiile urinare trebuie tratate doar cand prezinta simptome. Ele pot fi prevenite cu ajutorul unei igiene intime corecte. Exista si cazuri in care infectiile urinare sunt asimptomatice ori simptomele apar foarte tarziu. In astfel de cazuri, tratamentul nu se va mai baza doar pe creme si antibiotice.

1

1 comentariu

  1. Cristina335 , 19 mai 2018 la 2018-05-19T00:07:58+00:00

    Am si eu o intrebare… pot ramane insarcinata daca am facut sex neprotejat si la cateva ore mi-a venit menstruatia?