Ce se întâmplă după ce faci sex neprotejat

Multe persoane fac sex neprotejat. Află ce se întâmplă după o astfel de experiență și ce este bine să faci dacă te găsești într-o astfel de situație.

Ce se întâmplă după ce faci sex neprotejat

După o jumătate de oră de când au făcut sex neprotejat, multe femei încep să se gândească la faptul că pot rămâne însărcinate. De asemenea, unele dintre ele se gândesc la posibilitatea de a fi contactat o boală cu transmitere sexuală. Însă situația nu se mai poate schimba. Ce e făcut rămâne făcut. Ceea ce se poate face după o partită de sex neprotejat, este un alt subiect. Este indicat ca femeile să urineze. Astfel scade riscul de a dezvolta o infecție urinară. Aproximativ 80 % dintre femei se confruntă cu astfel de probleme. Asta dacă igiena nu este una corespunzătoare.

CITEȘTE ȘI: 6 lucruri pe care femeile NU LE STIU despre sex

CITEȘTE ȘI: Obiceiuri sexuale care duc la infectii urinare

În primele 72 de ore, multe femei aleg să ia pilula de a doua zi pentru a se asigura că nu rămân însărcinate. Dacă pilula este luată în primele 24 de ore de la actul sexual neprotejat, atunci riscul de a rămâne însărcinată scade cu până 95 %. Cu cât se așteaptă mai mult timp, cu atât va scădea eficiența pilulei. Un alt lucru care trebuie menționat este acela că după administrarea pilulei, unele femei se confruntă cu greața sau amețeala după administrarea acesteia la cel mult 72 de ore de când au făcut sex fără a folosi o metodă de protecție.

Dacă știu că riscă să se contamineze cu HIV, atunci femeile trebuie să mergă urgent la medicul ginecolog. Acesta le va prescrie un tratament pentru 28 de zile, care are rolul de a inhiba dezvoltarea acelui virus în organism. Însă, multe femei evită să meargă la ginecolog pentru că se simt jenate. Sau merg, dar nu cer suficiente informații, poate tot din cauză că le este jenă. Și preferă să le ceară sfatul prietenelor, ceea ce nu le poate fi de folos. Pentru că numai un specialist le poate veni în ajutor.

0