4 pozitii sexuale pentru incepatori - Revista Teo

4 pozitii sexuale pentru incepatori

Intotdeauna in viata va exista o “prima data”. Iar sfaturile care urmeaza nu sunt doar pentru cei aflati la inceputul vietii lor sexuale, ci si pentru cei care sunt la inceputuri intr-o noua relatie, cand nu-ti cunosti atat de bine partenerul, cand nu stii ce-i place, cand – poate – nu stii prea bine nici macar ce-ti place tie.

Iata cateva pozitii sexuale recomandate incepatorilor de catre specialisti

1. Stanca moale

Desi suna complicat, mai ales pentru un inceptator, nu este deloc asa. Pozitia pleaca din clasicul “misionar”, numai ca barbatul nu sta intre picioarele femeii, ci deasupra ei. Punctul de sprijin va fi pe antebrate, pozitionate de o parte si de alta a umerilor tai. Fiecare isi tine spatele drept, abdomenele sunt lipite unul de altul, la fel si picioarele. Femeia isi ridica pelvisul, in timp ce barbatul il preseaza usor in jos. In locul miscarilor de du-te-vino, aici sunt miscari sus-jos.

2. Dragonul

Femeia sta asezata pe burta, cu o perna (sau doua) sub abdomen, in zona pelviana, cu picioarele usor desfacute. Partenerul se intinde deasupra, imitand pozitia femeii. In locul miscarilor clasice “pe la spate”, aici sunt miscari circulare.

3. Muntele magic

Pozitie asemanatoare cu Dragonul, insa in loc sa stati intinsi pe burta, in pat, stati in genunchi pe podea, cu corpul sprijinit pe mai multe perne. Pieptul barbatului este lipit de spatele femeii si o iconjoara cu bratele.

4. Atingerea Raiului

Femeia sta intinsa si cu mainile deasupra capului. Se pleaca din pozitia misionarului insa, in loc ca femeia sa fie cu picioarele desfacute si cu barbatul intre, picioarele femeii sunt apropiate, iar ale barbatului peste picioarele femeii.

Un sexolog de 100 de ani iti ofera cele mai interesante sfaturi pentru dormitor

Cele mai practicate pozitii sexuale. Explicatiile sexologilor

Shirley Zussman este unul dintre cei mai cunoscuti si apreciati sexologi din toata lumea. Femeia in varsta de 100 de ani a strans suficienta experienta incat sa le vina in ajutor astazi tuturor cuplurilor.

Shirley Zussman este sexolog din anul 1966. Aceasta a fost invitata impreuna cu sotul ei la un curs despre sexualitate si probleme de sanatate ce apar in urma unui contact sexual. Zussman sustine ca sexul modern nu este atat de captivant ca sexul de pe vremuri.

„In ziua de azi, conexiunea fizica este tot mai redusa, oamenii se ating mult mai putin ca inainte. Cuplurile isi vorbesc mai putin, se ating mai putin si se privesc mai putin.

Pe vremuri, oamenii se bucurau mai mult pur si simplu sa priveasca persoana iubita”, spune Zussman la 100 de ani.

Zussman povesteste ca a stat de vorba cu foarte multe paciente care se plangeau ca nu aveau orgasm. Multe dintre ele habar nu aveau ce e orgasmul.

Sexologul sustine ca le-a indrumat sa se autodescopere pentru a avea o viata sexuala implinita: „Pe atunci, le recomandam sa invete mai bine cine sunt, din punct de vedere sexual, le incurajam sa se masturbeze, ceea ce era o idee revolutionara la acel moment”.

Celebrul sexolog le indeamna pe femei sa comunice cu partenerul daca doresc sa nu se trezeasca cu frustrari din punct de vedere sexual. Zussman remarca o lipsa a dorintei la cuplurile moderne. „Trebuie sa iti pui in ordine prioritatile si sa decizi ce este important pentru tine si ce te face sa te simti bine.

Apoi nu trebuie sa uiti sa te intrebi ce-l face pe partenerul tau sa se simta bine. Cuplurile trebuie sa stabileasca o legatura care sa-i satisfaca pe amandoi si toti oamenii au nevoia asta de a fi aproape de cineva cu adevarat”, adauga sexologul.

Sursa foto: Shutterstock

0