Uite ce păţeşti dacă mănânci noaptea

Uite ce păţeşti dacă mănânci noaptea. Job, familie, stres. Toate aceste lucruri ne pot afecta serios sănătatea, prin simplul fapt că nu repectăm programul normal al meselor din timpul zilei. Dacă trecem peste micul dejun, prânzul îl luăm în grabă, iar cina la miezul nopţii, nu este de mirare că sistemul digestiv o ia razna.

Mai nou, o echipă de cercetători a descoperit un lucru alarmant legat de mâncatul în timpul nopţii. Concret, acest obicei alimentar prost, poate duce la creşterea riscului de face cancer la sân. Pericolul este şi mai mare dacă ultima masă o iei chiar înainte de a te băga la somn, tocmai de aceea cina trebuie luată cât mai devreme posibil.

CITEŞTE ŞI: Elimină aceste alimente din cina romantică

Descoperirea aparţine oamenilor de ştiinţă din America, ce spun că, atunci când perioada dintre cină şi mic dejun este mai mare, riscul de a dobândi o astfel de boală este mai mic. Astfel, conform dailymail.co.uk, femeile care iau cine mai devreme au un nivel de zahăr în sânge mult mai mic, în timp ce acelea care mănâncă noaptea târziu vor adormi cu un nivel ridicat de glucoză în organism, lucru ce duce la riscuri mai mari de a face cancer la sân.

Astfel, femeile care au obiceiul de a lua ultima masă înainte de a stinge lumina ar trebui să renunţe cât mai repede la acest obicei.

“Este o schimbare simplă de dietă pe care toate femeile o pot înţelege şi adopta”, a declarat Catherine Marinac, din cadrul Facultăţii de Medicină de la Universitate din San Diego.

Uite ce păţeşti dacă mănânci noaptea. “Noile cercetări sugerează că deţin un rol în prevenirea cancerului şi cum şi când mănânci”, spune Dr. Ruth Patterson, din cadrul aceleiaşi Universităţi, care a mai precizat că, până acum, studiile în domeniu aveau în vedere doar consumul de carne roşie, cereale procesate, ori alcool.

0