Rugaciune DE IERTARE a pacatelor. Mantuieste-te in fata lui DUMNEZEU!

Se spune ca smerenia cere rugaciune si cainta, iar cei care se stiu cu pacat trebuie sa ii inchine rugi lui Dumnezeu pentru a primi mantuire. Iata rugaciunea DE IERTARE!

Rugaciunea care se gaseste in a 16-a Catisma din Psaltire are rolul de a deschide inima credinciosilor spre recunoasterea greselilor si cainta. Pentru a ierta pacatele, Dumnezeu trebuie sa vada smerenie, credinta sincera si ruga din toata inima. Iata rugaciunea pe care sa o inchini pentru a primi iertarea pacatelor.

CITESTE SI: Rugaciunea pentru cel ispitit de vrajmasi

CITESTE SI: Crestin ortodocsii il sarbatoresc pe SFANTUL SARACILOR! Vezi canonul de rugaciune catre unul din cei mai apreciati calugari!

Doamne Sfinte, Cel ce intru cele de sus locuiesti si spre cele smerite privesti si cu ochiul Tau cel a toate vazator cauti spre toata zidirea, inaintea Ta am plecat grumazul sufletului si al trupului si Tie ne rugam, Sfinte at sfintilor : tinde mana Ta cea nevazuta din sfant locasul Tau si ne binecuvinteaza pe noi toti !

Iarta-ne greseala cea de voie si cea fara de voie, cea cu cuvantul sau cu fapta. Daruieste-ne noua, Doamne, umilinta, daruieste-ne lacrimi duhovnicesti din tot sufletul, pentru spalarea pacatelor noastre cele multe ! Daruieste mila Ta cea mare peste toata lumea Ta si peste noi, nevrednicii robii Tai !

Ca binecuvantat si preaslavit este numele Tau, al Tatalui si al Fiului si al Sfantulul Duh, acum si pururea si in vecii vecilor.

Amin!

CITESTE SI: RUGACIUNE pentru momente de intristare, spaima si vise urate

CITESTE SI: Reteta religioasa: Prajiturile SFANTULUI FANURIE, cel care se roaga pentru mantuire

Sursa foto: speakzeasy.files.wordpress.com

0