Ministerul Culturii introduce o taxa care ii afecteaza pe cei care au telefon si televizor

Ministerul Culturii vine cu o initiativa care ne va scoate si mai multi bani din buzunare daca detinem un telefon sau un televizor.

Institutia a anuntat proiectul de modificare a ordonantei ce vizeaza cinematografia, urmand a fi introduse taxe noi pentru televiziuni si furnizorii de telefonie si Internet, dar si pentru cinematografe.

Biletele la cinematograf si abonamentul la Internet se pot scumpi

Este vorba despre contributia de 1% la minister pentru retransmisia programelor de televiziune: „Colectarea unei contributii de 1% aplicata asupra veniturilor realizate lunar de operatorii economici pentru retransmisia emisiunilor de televiziune, indiferent de tehnologie: transmisie terestra, analogica sau digitala, cablu, inclusiv prin fibra optica sau fire telefonice, prin satelit precum si prin aplicatii care utilizeaza Internetul”, scrie in articolul 13 al ordonantei emise de Corina Suteu, noteaza Capital.

Noul proiect anuleaza punctul 16 din vechea ordonanta in care se spunea ca persoanele juridice pot opta pentru finantarea directa a productiilor de filme de televiziune cu pana la 1% din contravaloarea minutelor de publicitate.

Astfel, toti banii vor merge acum catre Fondul Cinematografic. In plus, nu doar abonamentele la telefon sau Internetul ar putea sa se scumpeasca nitel, ci si biletele la cinema, in conditiile in care ordonanta Corinei Suteu prevede majorarea contributiilor cinematografelor de la 4% la 5%.

„Colectarea unei contributii de 5% din incasarile provenite din comunicarea publica a filmelor de orice gen si pe orice fel de suport, in cinematografe sau in alte spatii destinate vizionarii cu public; obligatia de plata revine exploatantilor care asigura minimum 20% din numarul anual de spectacole cu filme romanesti. In cazul exploatantilor care nu asigura cota de 20% prevazuta, contributia la Fond va fi de 9% din incasari”, se mai arata in ordonanta ministerului Culturii.

1

1 comentariu

  1. Furtuna Razvan , 30 august 2016 la 2016-08-30T22:05:34+00:00

    Daca nu vreau sa platesc o taxa ilegala si nepotrivita .Dar manelustilor si popilor dece nu le puneti impozite pe masinu si terenuri