Cât mai costă țigările Carpați. N-ai să crezi

Pe vremea comunismului, vedetele din tutungerii erau țigările Carpați. Poate că e greu de crezut, dar aceste țigări se mai vând și astăzi.

E adevărat că nu le găsiți în magazine, însă cineva se pare că are un stoc serios pentru că le-a scos la vânzare pe un site de vânzări.

Țigările Carpați fără filtru, de care bunicii și părinții noștri sigur își amintesc, costă astăzi o avere.

Un pachet care se vindea atunci cu 3 lei și 25 de bani costă astăzi, după mai bine de 15 ani de când nu se mai fabrică, 75 de lei!

CITESTE SI: Efectele nocive ale fumatului asupra rinichilor

Guvernul a aprobat proiectul de lege al tutunului. De cand intra in vigoare si ce SCHIMBARI AFECTEAZA FUMATORII

Un pachet de Carpați se vinde la acest preț pe un cunoscut site de anunțuri, după cum se poate observa în fotografia de mai jos.

Reamintim că tutunul dăunează grav sănătății, iar acest articol este scris strict pentru informare. Nu încurajăm fumatul!

Capcana în care cad fumătorii. De ce are un pachet 20 de țigarete

Nimic nu e întâmplător, nici faptul că un pachet de țigări are fix 20 de bucăți și nu 21, 19 sau un alt număr.

Acest viciu face an de an zeci de mii de victime în România, cea mai cunoscută afecțiune care pornește de la fumat fiind cancerul la plămâni.

În ciuda avertismentelor și a constrângerilor legale care s-au adăugat în ultima vreme pentru a stopa acest viciu, românii, și nu doar românii, dau în continuare o căruță de bani pe țigări reducându-și astfel viața.

Tot de fumat se leagă și bolile respiratorii sau cele cardiovasculare, motiv pentru care în România s-a introdus de anul trecut celebra lege anti-fumat în spațiile publice închise.

Te-ai întrebat vreodată de ce un pachet de țigări are 20 de țigarete? Totul este bine gândit. Acest număr, potrivit specialiștilor, menține dependența de tutun. Un pachet este gândit să asigure 13 ore, timp în care individul este activ.

O singură țigară ridică nivelul serotoninei pentru 40 de minute, iar după aceea hormonul scade și apare pofta de încă o repriză de fumat.

Neuro-transmițătorii comandă creierului să livreze noi cantități importante din acest hormon. Principala problemă privind fumatul nu este doar conținutul de tutun dintr-o țigară. Există o serie de alte chimicale mult mai periculoase, fapt pentru care pe pachete este notat mesajul: „Fumatul ucide”.

CITESTE SI: Testul de 5 secunde care îți spune dacă ai probleme cu plămânii

Reteta care curata plamanii in trei zile, chiar daca ai fumat mai mult de cinci ani

Ai fost fumător? Iată remediul minune care îți curăță plămânii

Recent, s-a descoperit că multe țigări conțin arsenic folosit la otrăvirea șobolanilor sau cianură. “O problemă majoră a ţigărilor este că ele conţin sute de alte ingrediente, nu numai cele naturale din planta de tutun”, a declarat doctorul Luz Claudio pentru Medical Daily.

“Ceea ce complică acest lucru şi mai mult este că respectivele chimicale, atunci când ard, formează alte chimicale care au şi ele efecte nocive asupra sănătăţii”, a mai precizat medicul, conform Mediafax.

0