Știai că englezii au robinetele de apă separate? Motivul te va lăsa fără cuvinte

Lumea este plină de tradiții care par ciudate și uneori chiar sălbatice pentru alte culturi. Spre exemplu, în Anglia, fie că ai fost în vacanță sau doar ai auzit, robinetele de apă sunt separate. Iată care sunt motivele.

De ce englezii au robinetele de apă separate

Majoritatea locuințelor datează din secolele XIX și începutul secolului al XX-lea, înaintea apariției mixerelor cu apă și a supapelor moderne.

1. Când a fost introdusă instalația internă, s-a început cu un sistem simplu care trimite apă rece direct din rețea în bucătărie. Se adaugă apă fierbinte mai târziu, separat. Astfel, a fost creat un sistem dual.

Sursa: brightside.me

2. În Marea Britanie există o lege care interzice amestecarea apei reci și a apei calde de la un cazan. Nu există încălzire centrală în țară, iar în fiecare casă există o coloană de gaze (pe care britanicii o numesc încălzire centrală).

Înainte, un cilindru special era o parte obligatorie a cazanului. Acest cilindru se deteriora în timp făcând apa nepotrivită pentru băut. Acest lucru a dus la decizia de a se introduce o lege care interzice amestecarea apei reci, potrivite pentru băut, cu apă caldă din cilindru.

Sursa: brightside.me

3. Când folosiți două robinete separate, toată apa este amestecată în chiuvetă în cantitatea potrivită și acolo vă spălați mâinile. Astfel, pierdeți numai apa pe care o utilizați. Când aveți un mixer cu apă, deschideți robinetele, selectând temperatura potrivită și apoi începeți să vă spălați mâinile, consumând mult mai multă apă.

Sursa foto articol: radiosimplu.ro

BONUS: Vezi cât sport practică românii. Îţi vine să crezi?

Ştim cu toţii cât de important este să practicam măcar un sport, iar românii chiar se pricep la asta.

Preda Publishing a realizat un infografic despre obiceiurile sportive ale românilor. Studiul, a concluzionat că în comparaţie cu englezii, spaniolii şi americanii care stau mai mult decât prost la acest capitol, românii primesc medalia de aur la capitolul sport.

tudiul vine şi cu date actuale despre gradul în care sunt practicate sporturile în România, despre percepţii şi comportamente ale românilor legate de sport. Iată rezultatele:

– 72% dintre români afirmă că sunt inclinaţi să cumpere mai mult branduri pe care le-au văzut implicate în susţinerea, în diverse forme, a sportului.

– 47% dintre români apreciază că implicarea companiilor în sport ar trebui orientată spre sprijinirea competiţiilor de amatori.

– 63% dintre românii conectaţi la fenomenul sportiv urmăresc fotbal. Dintre aceştia, peste 90% urmaresc meciuri ale echipei naţionale.

-Peste 90% dintre români apreciază că performanţele sportivilor români pe plan internaţional ajută la promovarea unei imagini pozitive a României în lume. În acelaşi timp, 83% dintre respondenţi consideră că se cheltuie prea puţini bani de la bugetul de stat pentru sport.

– Bărbaţii cheltuie mai mult pe articole sportive. Femeile cheltuie mai mult pe servicii legate de sport;

– Peste 90% dintre români consideră că există o relaţie pozitivă între practicarea sportului şi starea de sănătate;

– Peste 85% dintre români urmăresc diferite sporturi (indiferent de mediu: televizor, online, live)

– Gimnastica este sportul despre care cei mai mulţi români apreciază că România a avut performanţe deosebite pe plan internaţional. De altfel, Nadia Comăneci este cea mai admirată sportivă din România din toate timpurile (37% dintre români au ales-o ca cel mai admirat sportiv).

– 50.7% dintre români practică cel puţin o activitate sportivă pe an, iar 61% dintre acestia practica cel puţin o dată pe lună.

– Bărbaţii cheltuie mai mult pe articole sportive. Femeile cheltuie mai mult pe servicii legate de sport.

Cercetarea a fost realizată îmbinând metodologii cantitative şi calitative. Cercetarea cantitativă s-a realizat online, pe un eşantion de 882 de respondenţi, printr-un chestionar aplicat pe românii între 18-70 ani din mediul urban. Culegerea datelor este realizată de Inovaction Market Research, furnizorul panelului pentru acest studiu.

0