Imaginile care i-au speriat pe meteorologii români. Ce s-a descoperit în atmosferă

Probabil că informațiile despre testele nucleare din Coreea de Nord nu au trezit interesul multor cetățeni din țara noastră, însă e bine să fim la curent cu ce se întâmplă în lume.

Asta ca asta, mulți spun că lucrurile care se petrec în Coreea „să fie la ei, acolo”, însă o știre legată tot de activitatea nucleară vizează direct țara noastră.

În ultima vreme s-a înregistrat un nivel ridical de ruthenium 106 în atmosferă, iar aceste radiații au pătruns în ultima vreme și în atmosfera Europei de Est, nu doar în Munții Ural.

Deși Rusia a negat în mod oficial producerea unui accident nuclear în țară, după ce serviciul meteorologic național a admis existența unui nivel ridicat din acest element chimic.

Nivelul subliniat de autorități este de 1.000 de ori peste nivelul normal, conform măsurătorilor oficiale.

Moscova a negat aceste informații, în ciuda analizei Roshydrome care confirmă concluzia anunțată acum zece zile de Institutul pentru securitate națională din Franța.

CITESTE SI: Ce s-ar întâmpla dacă s-ar deschide o gaură neagră deasupra Pământului

Prima oară s-a precizat acest nivel ridicat de radiații pe 10 noiembrie. Ruthenium 106 este un nuclid radioactiv și este produsul unei reacții nucleare care nu are cum să apară în mod natural.

Potrivit IRSN (institutul francez mai sus menționat), norul radioactiv ar putea proveni de la un centru de gestionare a combustibilului nuclear sau de la un centru medical.

Nu s-a aflat cu exactitate sursa geografică a norului, însă speculațiile spun că ar fi undeva la sud de Ural, ori în Rusia ori în Kazahstan.

IRSN a mai spus că nu există deocamdată indicii privind felul în care norul ar putea afecta sănătatea oamenilor.

CITEȘTE ÎN CONTINUARE: Videoclipul cu tânăra care mănâncă mere de la Cernobîl a devenit viral

S-au împlinit 31 de ani de la dezastrul de la Cernobîl, iar poveștile despre acest loc afectat de exploziile nucleare se viralizează în această perioadă.

În ultimii ani, o fată cunoscută în rândul internauților cu pseudonimul Bionerd23 a publicat mai multe înregistrări video ciudate, filmate într-una din cele mai periculoase regiuni de pe Pământ.

Fata susține că locul nu mai este la fel de periculos ca acum câțiva ani. Pentru a-i convinge de asta pe internauți, a luat un măr dintr-un copac și l-a mâncat fără nicio teamă.

Într-un alt videoclip, femeia își toarnă mercur lichid pe mână pentru a le dovedi celorlalți că pericolele pot fi peste tot. Fata a dorit să compare efectele mercurului lichid cu fumatul unei singure țigări.

În videoclipurile sale, Bionerd23 vrea să explice care sunt lucrurile ce par a fi periculoase și nu sunt și cele la care nu suntem atenți și ne pot afecta viața. Tocmai de aceea, ea a ales să nu poarte niciodată echipament de protecție.

Din 2012 (n.r.: când a început seria reportajelor) până acum a postat 60 de videoclipuri. “Nimeni nu ar trebui să admire omul de ştiinţă, o persoană ar trebui să admire munca lui sau a ei. Persoana în sine nu este importantă”, explică studenta.

Întrebată de ce își pune viața în pericol experimentând tot felul de lucruri, Bionerd23 le-a spus urmăritorilor de pe YouTube că nu trebuie să ne temem de nimic, ci să înțelegem lumea care ne înconjoară.

0