A fost eliberat din închisoare după 30 de ani. Primul lucru pe care l-a făcut când a ajuns acasă întrece orice imaginație

După 30 de ani petrecuți în spatele gratiilor, Steven Pratt trebuia să-și înceapă din nou viața. În ziua în care a fost eliberat el a plecat în New Jersey, unde familia sa a organizat o petrecere în cinstea lui.

Nimeni nu avea să-și imagineze că o istorie violentă se va repeta din nou.

Motivul pentru care a fost închis 30 de ani

Pratt avea 15 ani când s-a confruntat cu un vecin apropiat, Michael Anderson. Înregistrările din dosar arată că Anderson a fost ca un tată pentru Pratt. La 11 octombrie 1984, el i-a cerut lui Pratt și prietenilor săi să plece din holul blocului, unde erau zgomotoși și fumeau marijuana.

Deranjat de cererea lui Anderson, Pratt a rupt o țeavă și l-a lovit pe Anderson. Apoi, mama sa și-a făcut apariția și scandalul s-a încheiat.

O oră mai târziu, Pratt a mers la ușa apartamentului lui Anderson. Când a apărut vecinul, Pratt l-a intrebat daca își amintește de cearta lor din acea zi, apoi l-a împușcat mortal.

Pratt a fost judecat pentru crimă și a fost închis într-o închisoare de maximă siguranță.

Ce a făcut bărbatul când a ajuns acasă

Treizeci de ani mai târziu, lucrurile ar fi trebuit să fie diferite. Pratt avea 45 de ani când a ieșit și s-a întors în orașul unde trăia mama sa de 64 de ani.

Vecinii au declarat presei din Atlantic City că Pratt era “îmbrăcat bine și arăta impecabil”. Mama s-a era văzută în fiecare zi cum lua autobuzul spre muncă. Nimeni nu s-a gândit că își va pierde viața în mai puțin de două zile după ce fiul ei a fost eliberat.

CITEȘTE ȘI: Mărturia unui gorjean după ce s-a întors din morți: „Am realizat că într-adevăr este Dumnezeu”

În dimineața zilei de duminică, după eliberarea lui Pratt, poliția a găsit-o pe Gwendolyn fără suflare și cu multiple răni în zona capului. Pratt a fost acuzat și a plâns.

“Nu am reușit”, a spus Pratt judecătorului. „Nu vreau un proces, sunt vinovat.”

El a pledat vinovat și a primit o nouă pedeapsă de 25 de ani de închisoare.

Un raport al Biroului de Justiție din 2014 a constatat că aproximativ 77% dintre deținuții eliberați au fost arestați pentru o nouă infracțiune în termen de cinci ani. Totuși, printre criminali condamnați, rata de recidivă este mult mai scăzută, mai ales atunci când vine vorba de cei care comit din nou crimă.

Sursa: independent.co.uk

0