Există viață după moarte? Explicația unui fizician poate elucida acest mister

Fiecare om și-a pus măcar o dată în viață întrebarea: „Există viață după moarte?”. Sean Carroll, profesor de fizică la Institutul de Tehnologie din California, subliniază că omenirea trebuie să renunţe la toate credinţele fanteziste. Mai mult, oamenii trebuie să se concentreze asupra a ceea ce dictează universul.

De ce este viaţa de apoi imposibilă. Explicaţia unui fizician

El este convins că viaţa după moarte este imposibilă din cauza legilor fizicii. Profesorul a explicat că pentru a exista o viaţă după moarte, conştiinţa ar trebui să fie ceva complet separat de corpul nostru fizic, ceea ce nu este cazul.

Dimpotrivă, conştiinţa, la nivelul foarte elementar, este o serie de atomi şi electroni care asigură existenţa spiritului nostru.

Legile universului nu permit ca aceste particule să funcţioneze după dispariţia noastră fizică, spune Carroll citat de tabloidul britanic Express.

„Teoriile că o anumită formă de conştiinţă persistă după moarte şi că dezintegrarea corpului uman în atomii constituenţi nu corespund legilor fizicii care stau la baza vieţii de zi cu zi. Potrivit acestor legi nu există nici o cale ca informaţiile stocate în creierul nostru să persiste după moartea noastră.”, susţine fizicianul.

“Odată ce depăşim aceste reticienţe, vom putea să ne concentrăm asupra unor întrebări mult mai interesante despre cum funcţionează oamenii şi conştiinţa.”, a conchis Sean Carroll.

Articole pe aceeași temă: Există viață după moarte? Răspunsul unui medic neurochirurg care a stat în comă

Medic neurochirurg, Eben Alexander, care a stat în comă, a scris o carte cu titlul “Poof of Heaven” (Dovada ca Raiul exista). În cartea sa, el a povestit despre lucruri pe care le-a experimentat și pe care nu credea vreodată să le facă.

„Si nu numai atat, am vazut-o si eu. Am fost plasat intr-o lume in care noi suntem mai mult decat corpurile si creierele noastre, in care moartea nu este sfarsitul constiintei, ci mai degraba o calatorie cat se poate de pozitiva.

Nu sunt prima persoana care descopera ceva evident: constiinta noastra exista si dincolo de existenta trupului.

Insa sunt prima persoana (cel putin din cate stiu eu), care a avut o astfel de experienta in timp ce cortextul meu era complet nefunctional. Colegii mei m-au urmarit secunda cu secunda.

Toate studiile de pana acum relavau faptul ca oamenii traiesc aceasta experienta doar cand cortextul le functionteaza cat de putin.

Experienta mea, insa, a avut loc in timp ce cortextul meu nu functiona deloc. Iar asta este o evidenta relevata de tomografiile computerizate facute de colegii mei.

Mi-au trebuit luni sa inteleg ce s-a intamplat cu mine. Nu numai ca imi imaginam ca medical este imposibil sa fi fost constient in timpul comei, insa nu-mi explicam nici ce s-a intamplat in acel timp…

„Să fi fost îngeri?”
(…)La inceputul aventurii mele, eram inconjurat de nori, mari, pufosi, albi si roz, care se suprapuneau contrastant pe un cer albastru-inchis. Deasupra lor, mult, mult mai sus – se vedeau stoluri de vietati transparente care traversau cerul, lasand dare in urma lor.

CITEȘTE ȘI: Doctorul Leon Dănăilă, ultima dorință înainte de moarte

Sa fi fost pasari? Sa fi fost ingeri? Aceste cuvinte mi s-au intiparit in minte si mi le-am reamintit cand am inceput sa scriu despre experienta mea.

Insa nu erau nici pasari, nici ingeri. Erau niste vietati foarte diferite de lumea mea reala de pe aceasta planeta. Era ceva mult mai avansat. Niste forme de existenta mult superioare.

(…)Dintr-o data am auzit un zgomot puternic, ca un imn gorios care venea de mai sus. Ma gandeam daca zgomotul era produs de acele vietati.

Apoi, cand mi-am revenit, ma gandeam daca nu cumva zgomotul era produs de bucuria acelor vietati care alergau de colo colo. Zgomotul era foarte palpabil, aproape material, asemanator cu picaturile de ploaie pe care le simti pe piele, dar care nu te uda.

Simturile vazului si auzului nu erau separate ca pe Pamant. Puteam sa aud frumusetea acelor corpuri argintii care fluturau deasupra mea si puteam sa vad cantecul lor vesel si zglobiu.”, a scris medicul.

0