Descoperire interesantă despre Regina Elisabeta. Ce legătură are cu România

Cine ar fi crezut că de numele Reginei Elisabeta se leagă România? Un profesor de istorie a făcut o analiză interesantă. Din cercetarea lui reiese că Elisabeta a II-a are rădăcini românești.

Conform profesorului clujean de istorie Vladimir-Alexandru Bogosavlievici, actuala regină a Regatului Unit al Marii Britanii se trage din Transilvania.

Stră-străbunica Reginei era din Ardeal, spune istoricul. Este vorba despre Claudine Rhedey de Kis-Rhede, care a copilărit la Cluj și este înmormântată în Biserica Reformată din Sângeorgiu de Pădure din județul Mureș.

Claudine s-a născut pe 21 septembrie 1812 în această localitate mureșană și a murit pe 1 octombrie 1841. A fost fata lui Ladislau Rhedey și a baronesei Agnes Inczedi.

Stră-străbunica Elisabetei a copilărit în Palatul Rhedey din Cluj. Fiul ei, Francisc, a fost tatăl reginei Maria a Marii Britanii, consoarta lui George al V-lea, arată arborele genealogic.

Această descoperire epocală e confirmată și de istoricul Tudor Sălăgean care lucrează la Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, scrie gazetadebistrița.ro.

„Mănăstireniul este singura localitate din nordul Transilvaniei care figurează, oficial, în tabloul genealogic al ultimelor șapte generații de predecesori ai familiei regale britanice”, a declarat Tudor Sălăgean.

CITEȘTE ȘI: De ce poartă Regina Elisabeta geanta pe partea stângă. SECRETUL a ieșit la iveală

Imaginea care spune multe. Cum au fost surprinși Prințesa Diana și Mr Bean împreună acum 33 de ani

Regina Elisabeta a II-a are un sot pe care nu-l scoate in lume. Ce preocupari bizare are acesta

De ce nu isi serbeaza Regina Elisabeta ziua la data la care s-a nascut

Sălăgean spune că persoanele care nu cred asta pot verifica foarte ușor adevărul istoric. Una din informații este trecută chiar pe site-urile oficiale ale Casei Regale Britanice.

Potrivit arhivelor, stră-străbunica Reginei Elisabeta a murit însărcinată cu cel de-al patrulea copil la vârsta de 29 de ani.

CITEȘTE ÎN CONTINUARE: Regina Elisabeta, implicată în scandalul Paradise Papers. Adevărul despre averea ascunsă

Scandalurile cu iz fiscal nu o iartă nici pe Regina Elisabeta a II-a. Se pare că suverana figurează pe lista liderilor lumii care și-au ascuns banii în paradisurile fiscale.

De departe, cel mai greu nume de pe listă este cel al reginei. Conform celor de la Rise Project, proprietatea privată a suverani ar fi transferat într-un cont offshore din Insulele Cayman și Bermuda nu mai puțin de 10 milioane de lire sterline.

Conform aceleiași anchete devoalate de jurnaliști, Regina a investit milioane de dolari în companii cu servicii medicale și credite pentru nevoi personale, conform documentelor Appleby.

Încă din 2007, fondul de investiții al reginei a virat bani într-o companie din Insulele Cayman, care i-a investit într-o afacere ce vindea britanicilor produse în rate cu dobândă de până la 99%.

Compania care stă în spatele acestei mega-afaceri este BrightHouse. Compania a apărut în mai multe scandaluri cu iz penal pentru că ar fi sărăcit o parte a populației britanice. Nimeni nu a știut că în spatele acestui circuit mafiot a stat chiar Coroana.

Un purtător de cuvânt al Casei Regale Britanice și consilier al Reginei a confirmat o parte a informațiilor pentru The Guardian. Purtătorul de cuvânt nu știe dacă respectiva investiție a implicat și compania BrightHouse.

0