Cazul fetiței care la 8 ani a fost diagnosticată cu cancer la sân. Este cea mai tânără supraviețuitoare a bolii

O fetiță în vârstă de doar 10 ani a devenit cea mai tânără pacientă din lume diagnosticată cu cancer la sân. Micuței Chrissy Turner i-a fost descoperit un nodul în partea dreaptă a pieptului, când avea doar 8 ani, relatează Metro și The Guardian.

Diagnosticată cu cancer la sân la numai 8 ani

În 2015, Chrissy a fost supusă unei masectomii, în care chirurgii au îndepărtat tot țesutul mamar din partea dreaptă a pieptului. Astfel, au prevenit răspândirea cancerului. Micuța este din Utah, SUA, a fost dusă la doctor imediat ce părinții ei au observat un nodul pe pieptul ei. Atât mama, cât și tatăl fetiței sunt supraviețuitori ai cancerului, așa că nu au vrut să riște și au cerut rapid părerea medicilor.

Al treilea doctor la care au ajuns Troy și Annette cu fetița lor a reușit să o diagnosticheze rapid pe micuță. O lună mai târziu, Chrissy a fost operată. „Mi-a fost frică atunci când am aflat ce am. Dar știu că pot lupta”, spunea Chrissy în urmă cu doi ani.

CITEȘTE ȘI: Cum afli din timp dacă suferi de cancer la sân. Sfaturi importante pentru femei

„După ce am trecut prin atâtea, suntem fericiți că se simte bine. Boala nu a încetinit-o deloc, este la fel de energică. Am avut experiențe la limită cu cancerul. Ne-a unit și ne-a făcut să fim atenți la orice simptome”, spune mama fetiței.

Chrissy va fi supusă unei intervenții de reconstrucție mamară, însă abia la adolescență, când va intra la pubertate și va începe să se dezvolte. Mama fetiței i-a explicat deja lui Chrissy că se va dezvolta inegal, dar spune că micuța nu pare deranjată de acest lucru și s-a obișnuit deja cu gândul.

Sursa foto: metro.co.uk

0