7 semne ca ai probleme cu tiroida. 3 dintre ele ti se par normale

Milioane de persoane ignora anumite simptome care pot indica serioase probleme cu tiroida. Mica glandula care se afla la nivelul gatului regleaza functionarea metabolismului.

Glanda tiroidiana produce hormoni (T3 si T4) care sunt responsabili de o serie de mecanisme desfasurate in interiorul organismului printre care reglarea temperaturii corporale. Cele doua probleme majore ale glandei tioridiene sunt hipertioridismul (glanda produce prea multi hormoni) si hipotiroidismul (atunci cand produce prea putini).

3 semne pe care nu le asociezi cu disfunctiile tiroidiene, dar au mare legatura:

1. ESTI TRIST SAU DEPRIMAT

Medicii de la mai multe clinici europene de prestigiu sustin ca alterarea glandei tiroidiene poate duce la schimbarea brusca a starii emotionale.

CITESTE SI: Afla in 30 de secunde daca ai probleme cu TIROIDA. Fa acest test chiar ACUM!

CITESTE SI: Probleme cu tiroida? Foloseste aceasta combinatie WOW!

Cand se produc prea putini hormoni tiroidieni, creierul produce serotonina mai putina, iar asta te face mai trist ori inclusiv deprimat. Daca se produc prea multi hormoni poti deveni mai anxios si mai iritabil.

2. AI PROBLEME CU STOMACUL

Daca mergi la baie des poti avea probleme cu tiroida, sustine dr. Robin Miler de la Clinica Mayo.

3. ITI VINE SA DORMI MEREU

Toti avem probleme cu trezitul de dimineata, insa cand a-ti incepe ziua revigorat devine o problema serioasa este semnul ca glanda tiroidiana este inactiva.

ALTE SEMNE CA AI PROBLEME CU TIROIDA:

1. PIERDERE DE GREUTATE SI PIELE DESHIDRATATA

Lipsa hormonilor tiroidieni poate duce la inasprirea pielii, aceasta devenind mai uscata. De asemenea, persoanele care au hipotiroidism transpira mai putini ceea ce duce in acelasi timp si la caderea firelor de par.

2. CRESTERE BRUSCA DE GREUTATE

Daca te ingrasi desi mananci normal, este semn ca functiile tiroidiene sunt dereglate.

3. LIPSA POFTEI DE SEX

Cand se produc putini hormoni tiroidieni scade si libidoul. La asta se adauga si cresterea de greutate mai ales in zona bazinului plus senzatia de foame persistenta.

4. DURERI MUSCULARE SI ABDOMINALE

Cand simti durere dupa ce depui un efort minim, iar aceste dureri iti dau batai de cap zile intregi dupa acea activitate, trebuie sa mergi la medic pentru investigatii amanuntite pentru a vedea ce se intampla cu tiroida.

Sursa foto: Shutterstock

0