Solstițiu de vară 2017. Minerva lansează avertismentul pentru TOATE ZODIILE: „Vom fi nevoiți să…”

Solstițiul de vară este momentul în care, din punct de vedere spiritual, sărbătorim lumina din noi înșine, din interiorul fiecărei persoane și îndeamnă să reflectăm asupra potențialului de trezire a conștiinței.

Ce ne aduce solstițiul de vară din 21 iunie 2017

Parcursul soarelui de-a lungul anului de fapt este o tentativă perpetuă de a dobândi iluminarea interioară, iar solstițiul de vară este punctul culminant al acestei călătorii când sărbătorim cea mai lungă zi din an. Solstițiul de vară simbolizează ascensiunea despre care se vorbește în învățăturile spirituale. La echinocțiul de primăvară este sărbătorită învierea și întoarcerea Fiului / Soarelui către Zeița Mamă.

Solstițiul de vară simbolizează întoarcerea și înălțarea spre Marele Tată. Este momentul în care sărbătorim triumful luminii asupra întunericului și revenirea la integritatea spiritului reprezentat de Fiu, Zeița Mamă și Dumnezeu Tatăl când trinitatea devine conștiință unificată – lumină completă, întreagă și puternică care ne luminează pe fiecare dintre noi.

Druizii, vechii egipteni, populațiile precolumbiene, romani, popoarele Orientului și-au ghidat sărbătorile religioase după la solstițiul de vară și au organizat ceremonii de amploare marcând această zi în conștiința ancestrală a umanității.

La marile piramide din Egipt, soarele solstițiului de vară încoronează capul Sfinxului; Druizii sărbătoreau căsătoria Cerului și a Pământului și înfrângerea zeului întunecat al anului la fel cum egiptenii sărbătoreau înfrângerea zeului Răului, Seth de către zeul solar Horus; la Roma, în cadrul festivalului Vestalia, vestalele sau preotesele sacre au continuat o tradiție druidică, cea de pază a focului sacru.

În textele sacre vechi cum este egipteana Carte a lui Toth sau indiana Baghavad Gita, se vorbeşte despre veneraţia Soarelui, iar referiri la acest fap se regăesc în textele sacre al popoarelor mezzoamericane, în credinţele druizilor cum mai spuneam, în textele ezoterice ale creştinismului timpuriu, în misterele eleusine ale Greciei antice, se studia în şcolile ezoterice unde se învăţa mitraismului, religie originară din Persia și regăsite mai târziu, în catacombele romane și în multe alte locuri din întreaga lume.

Călătoria anuală a pământului în jurul Soarelui este simbolicl drum al iluminării. Vechile popoare au exprimat această înțelepciune în funcție de timpul și cultura lor, însă învățăturile și simbolurile sacre împărtășesc multe asemănări deoarece se bazează pe principii universale comune tuturor. Acesta este motivul pentru care Hristos, fiul spiritual sau erou solar sa născut la solstițiul de iarnă și a murit și a înviat la echinocțiul de primăvară în miturile sacre din întreaga lume. Această înviere este urmată de ascensiuna care este reprezentată de solstițiul de vară.

CITEȘTE ȘI: Horoscop săptămânal Minerva 18 – 24 iunie 2017

Lumina este spirituală prin natura ei și astfel Soarele și stelele au o semnificație spirituală profundă, care își are rădăcina în dimensiunile spirituale superioare – în aproape toate învățăturile antice acestea sunt descrise ca sursă a creației. Solstițiul de vară este deci un moment foarte spiritual.

Citește în pagina următoare ce se întâmplă din punct de vedere astrologic

0