Un cunoscut doctor explică de ce au murit 24 de copii depistați cu rujeolă – VIDEO

Un cunoscut doctor a explicat care este adevărul din spatele cauzelor de decese la cei 24 de copii depistați cu rujeolă.

Explicațiile doctorului

Medicul Amalia Șerban susține că o „o mare parte dintre copii aveau afectări genetice sau malformații cardiace, malformații renale, retard, sindrom Down sau boală autoimună”, conform activenews.ro.

Totodată, doctorul a mai spus că 5 dintre copiii decedați nu erau în evidența niciunui medic de familie.

Despre rujeolă, trebuie spus că perioada de incubație durează între 7 și 18 zile. Debutul bolii este de obicei brusc și agresiv, cu febră care poate depăși valoarea de 39 de grade. La asta se adaugă indispoziția, durerile de cap plus semnele unei infecții respiratorii.

Tot legat de rujeolă apar și secrețiile nazale apoase, strănuturile, lăcrimarea abundentă, intoleranța la lumină, umflarea pleoapelor, durerile în gât, răgușeala, înroșirea și umflarea amigdalelor și tusea uscată.

CITEȘTE ȘI: Cum previi rujeola

CITEȘTE ȘI: Ce se întâmplă, până la urmă, cu legea vaccinării?

A doua fază a bolii debutează după 24-48 de ore. Pot apărea simptome precum: înroșirea mucoasei bucale, inflamarea ganglionilor, pete albicioase pe mucoasa obrajilor, persistența febrei chiar și după administrarea medicamentelor și usturimile la urinare.

0