Ce se întâmplă dacă bei vin cu soc

Socul este una dintre puținele plante de la care putem utiliza atât florile, cât și frunzele sau rădăcina. Florile de suc puse în vinul fiert sunt recomandate pentru femeile care au dureri menstruale cumplite sau pentru persoanele care vor să elimine toxinele într-un timp record.

Vin cu soc, boală ioc

Pune 30 de grame de flori și frunze de soc la macerat într-un litru de vin alb sau în timp ce fierbi vinul roșu. Strecoară amestecul de resturile de frunze și petale de soc și pune licoarea în frigider.

Se pot bea și două cești pe zi, asta dacă ai rinichii bolnavi. Băutura este recomandată pentru persoanele care au probleme articulare, bronșită, constipație, hemoroizi, furunculoză sau gripă severă.

Floarea de soc este denumită în termeni populari „farmacia naturală” întrucât are o serie de compuși chimici și alte substanțe naturale folosite în o serie de medicamente.

Ce conțin florile de soc

Fructele socului conțin vitamina C, vitaminele din complexul vitaminic B, acid tanic și acid malic, aldehide glicolice, aminoacizi, zaharuri sănătoase. Ceaiul de soc este recomandat persoanelor care vor să slăbească. Este o băutură care ține de foame alungând pofta de mâncare nesănătoasă.

CITEȘTE ȘI: De ce să bei CEAI DE SOC în perioada verii. Iată ce face această plantă!

CITEȘTE ȘI: Cum te ajută vinul roșu să previi semnele îmbătrânirii

Perioada în care se culeg florile de soc este aceasta. Din mai și până iunie puteți culege aceste flori dacă doriți să preparați licorile descrise mai sus. Atât sub formă de ceai cât și împreună cu vinul alb sau roșu, socul este un aliat de nădejde în lupta cu bolile.

0