Medicii N-AU CUVINTE. Boala care a dispărut în urmă cu câteva secole a revenit. IATĂ SIMPTOMELE!

O boală care făcea ravagii în urmă cu câteva secole a revenit, spre uimirea medicilor. Este vorba despre scorbut, o afecțiune periculoasă.

Primele cazuri au fost depistate în Australia și în mai multe țări din Europa. Afecțiunea este cauzată de deficiența de vitamina C. Boala a fost eradicată în țările civilizate, însă noi cazuri au reapărut în Marea Britanie și Spania. În Spania a fost diagnosticat cu misterioasa afecțiune chiar un bebeluș.

Medicii cred că boala a reapărut, cel mai probabil, din cauza proastelor obiceiuri alimengare. Nu sunt afectați doar cei care nu consumă deloc legume și fructe, ci și cei care mănâncă legume și fructe prea fierte ori preparate prost.

Ce simptome are scorbutul:

Principalele simptome ale bolii sunt durerile de mâni și picioare, respirația sacadată, iritabilitatea, sensibilitatea resimțită în tot corpul, pierderea poftei de mâncare, scăderea în greutate, oboseala accentuată și chiar paralizia.

Pe măsură ce boala se dezvoltă, pot apărea sângerările gingivale, o serie de pete și cicatrici la nivelul pielii, durerile de articulații, crampele musculare și căderea părului. La sugari, afecțiunea se manifestă prin anxietate și iritabilitate.

CITEȘTE ȘI: Medicul Radu Zamfir avertizează. Care sunt simptomele cancerului de colon, de pancreas și de stomac

Simptomele asasinului tăcut, care se instalează tot mai mult în corpurile femeilor

Simptomele cancerului pancreatic ce apar si cu 8 luni înainte de diagnosticare

Medicii susțin că boala apare și la nou-născuți din cauza dezechilibrului alimentar al mamei în timpul sarcinii.

Scorbutul poate fi prevenit prin alimentație. Alimentele bogate în vitamina C (broccoli, kiwi, ardei grași, grapefruit etc) țin la distanță afecțiunea.

Medicii recomandă să nu exagerăm cu fierberea legumelor sau a fructelor bogate în vitamina C, aceasta fiind o altă posibilă cauză a declanșării maladiei.

0