Mare atenție în această perioadă! Atacul de cord e mai frecvent IARNA

Vremea rece poate crește riscul unui atac de cord, potrivit noilor cercetări din Marea Britanie. Fiecare reducere a temperaturii într-o singură zi a fost legată de aproximativ 200 de atacuri de cord suplimentare.

Cel mai mare risc a apărut în două săptămâni de expunere la temperaturi scăzute, iar cei cu vârsta cuprinsă între 75-84 ani, împreună cu cei cu boli coronariene, au fost cei mai vulnerabili la schimbările de temperatură.

De vremea rece crește riscul de atac de cord?

Există cel mai probabil mai mulți factori implicați. Pentru început, temperaturile scăzute pot determina o creștere a tensiunii arteriale, împreună cu creșterea nivelului de proteine ​​care vă ridică riscul de formare a cheagurilor de sânge.

Când vremea este rece, inima trebuie să acționeze mai mult pentru a menține căldura corporală și strânge arterele, ceea ce limitează fluxul sanguin și reduce cantitatea de oxigen furnizată inimii. Atunci când sunt combinați, toți acești factori ar putea declanșa un atac de cord, în special la vârstnici sau cei cu boli cardiace existente.

Există, de asemenea, problema hipotermiei, care apare atunci când temperatura corpului scade sub normal. Insuficiența cardiacă este principala cauză a decesului în cazurile de hipotermie, motiv pentru care este foarte important să ne îmbrăcăm în mod corespunzător pentru vremea rece.

Există și un alt factor care poate explica de ce atacurile de inimă apar mai des în timpul iernii, iar acest lucru nu are nimic de a face cu temperaturile. Cu toate acestea, ar putea fi foarte mult mai influent decât toți ceilalți factori combinați … o lipsă de lumină solară.

Zilele de iarnă neagră pot provoca un risc pentru inima ta

Deși mulți experți cred că temperaturile mai reci provoacă atacuri de inimă, dacă temperatura este singurul factor, atunci oamenii care trăiesc la altitudini mai mari, unde este în general mai rece, ar fi mai probabil să moară de atacuri de inimă.

Cu toate acestea, potrivit dr. John Cannell, fondatorul Consiliului pentru vitamina D, cercetătorii greci au descoperit că persoanele care trăiesc la altitudini mai mari sunt de fapt mai puțin susceptibile de a muri de boli de inimă. El a scris:

“Atât bărbații, cât și femeile care trăiesc la 950 de metri, unde lumina UVB care produce vitamina D este mult mai intensă, au avut o mortalitate totală și cardiacă semnificativ mai scăzută decât persoanele care trăiesc mai jos. Oamenii din zonele joase au fost mai mult de două ori mai susceptibili de a muri de un atac de cord, în ciuda faptului că presiunea sângelui și colesterolul scăzute.

Inima ta are nevoie de vitamina D

Dacă nivelurile de vitamină D nu sunt optimizate, este foarte probabil să vă puneți sănătatea inimii viitoare în pericol.

Cercetătorii din Finlanda au arătat de asemenea că, în comparație cu participanții cu cel mai mare nivel de vitamina D, cei cu cele mai mici niveluri au avut un risc de 25% mai mare de a muri de boli de inimă sau accidente vasculare cerebrale.

Rigiditatea arterială, un factor major de risc pentru boli de inimă și accident vascular cerebral, este, de asemenea, asociată cu deficit de vitamina D.

CITEȘTE ȘI: Simptomele nebanuite ale unui atac de cord pe care femeile trebuie sa le cunoasca

Astfel, puteți vedea că deficitul de vitamina D duce la creșterea masivă a riscurilor pentru inimă – și deoarece menținerea nivelului de vitamină D necesită o atenție sporită în timpul lunilor cu vreme rece, este un factor important de risc cardiac care nu trebuie ignorat.

Din fericire, deficitul de vitamina D este incredibil de ușor de fixat, dar singura modalitate exactă de a determina doza optimă este să vă faceți testul de sânge.

0