Dr. Monica Pop, sfat DEOSEBIT de IMPORTANT – Ce trebuie să faci dacă ai aceste probleme cu ochii

Medicul oftalmolog Monica Pop a dezvăluit câteva sfaturi foarte importante, pentru a menține sănătatea ochilor.

Astfel, dr. Pop recomandă consult oftalmologic obligatoriu al copilului la naștere, dar și la vârsta de 3-4 ani, chiar dacă nu se poate observa niciun simptom.

De asemenea, mediul recomandă control oftalmologic pentru orice simptom legat de aspectul anatomic al ochilor (înroșiri, umflături, ochi exoftalmici), dar și de pozția ochilor, lăcrimări sau inegalitate pupilară, indiferent de vârstă.

Totodată, este bine să mergi la oftalmolog pentru orice tip de modificare a vederii, la orice vârstă apare.

Cei care suferă de diabet trebuie să meargă la un consult oftalmologic obligatori, întrucât diabetul poate duce la retinopatie, a scris dr. Monica Pop pe blogul personal.

Pacienții diabetici au nevoie de consult oftalmologic anual obligatoriu, în primii 4-5 ani de la debut, sau urgent în cazul în care constată scăderea cât de mică a vederii la unul sau ambii ochi, la 6 luni după 5 ani de evoluție și din 3 în 3 luni la diabetici cu debut de 10 ani sau peste.

Este de reținut că vor face aproape sigur complicații, inclusiv oftalmologice, diabeticii care au valori cunoscute (peste limitele normale) ale glicemiei, sub tratament (care în acest caz trebuie suplimentat sau schimbat de către medicul diabetolog curant), se arată în articolul medicului oftalmolog.

Citește și: Monica Pop a spus adevărul despre cancer. Greșelile pe care le fac românii fără să știe

0