Doctor MIT avertizează: Ține cu dinții de tiroida ta! Greșeala pe care mulți o fac

Doctorul Bogdan Ivănescu a vorbit despre adevărul din spatele miturilor ce spun că te poți îngrășa fără să mănânci nimic sau că dieta hiperproteică este cea mai bună cale de slăbit. Medicul spune că în aceste subiecte un rol important îl au hormonii. Medicul avertizează de ce este bine să ții cu dinții de tiroidă.

Tiroida, glanda vitală pentru organism

„Tiroida este foarte importantă pentru viață. Se asigură că celulele din corpul tău funcționează corect? Te păzește de depresie? Îți păstrează aspectul fizic plăcut? Sau le face pe toate acestea?

Fără tiroidă te îngrași și faci ceea ce medicii numesc „spaimă înghețată”. Adică grăsimea ce se acumulează în spatele globului ocular, îi face să iasă în afară. În timp ajungi depresiv, iar celulele din organism nu-și mai fac treaba. Deci tiroida este vitală.”

Tiroida te ține în viață frumos și fericit. Cum reușește?

„Tiroida ne controlează absolut fiecare celulă din corp prin intermediul hormonilor.”

Care sunt hormonii tiroidieni?

„T3 și T4 sunt hormoni tiroidieni. T3 este TRIIODOTIRONINA și T4 este tiroxina. Aceștia sunt stocați în foliculii din lobii tiroidieni, care sunt stocați în sânge, ajung în celulele noastre unde fac ceva incredibil de important. Acești hormoni sunt mesageri din partea tiroidei și îi spun celulei când să mănânce și când să respire.

Citește și: Această băutură distruge glanda tiroidă. Tu o consumi?

Acești hormoni îți măresc ritmul cardiac când e nevoie, arderile celulare și creșterea organismului. Tiroida reglează metabolismul.”

Medicul ne sfătuiește să avem grijă de corpul nostru, să facem sport și să fim atenți la alimentație. Toate funcțiile din corp sunt legate unele de altele

0