Cum afectează telefonul mobil bebelușul din burtica mamei

Cercetătorii spanioli au descoperit că telefonul mobil afectează bebelușul din burtica mamei în timpul sarcinii.

Utilizarea telefonului este asociată cu riscul de hiperactivitate și lipsa atenției la copii, conform Institutului Sănătății Globale din Barcelona. Au fost examinate peste 85.000 de mame din Spania, Danemarca, Coreea, Olanda și Norvegia.

Cum afectează telefonul mobil bebelușul din burtica mamei?

În urma cercetărilor efectuate s-a constatat că bebelușii s-au născut și au dezvoltat hiperactivitate pe perioada creșterii. Nivelul de hiperactivitate a crescut începând cu vârsta de 5 ani la peste 50% dintre copiii ai căror mame au folosit constant telefonul mobil în timpul sarcinii.

Totodată, oamenii de știință au observat că micuții ai căror mame foloseau non-stop telefonul în timpul sarcinii au dezvoltat dificultăți în exprimarea emoțiilor, devenind foarte sensibili și vulnerabili din punct de vedere social.

Ce e și mai interesant de precizat e faptul că aceste cercetări s-au efectuat într-o perioadă în care smartphone-urile nu erau dezvoltate, și anume între 1996 și 2002. Astăzi, impactul utilizării telefonului mobil asupra bebelușilor ar fi unul și mai mare.

Laura Birks, unul din cercetătorii care au participat la efectuarea acestui studiu susține „o evidență consistentă a riscului creșterii hiperactivității și a carenței în ceea ce privește concentrarea în rândul mamelor care foloseau mobilul pe întreaga perioadă a sarcinii”, conform entremujeres.clarin.com.

CITEȘTE ȘI: Sex în timpul sarcinii? Află cum este afectat bebelușul

CITEȘTE ȘI: Video emotionant facut de un barbat in timpul sarcinii sotiei lui

În viitoarele investigații este necesară analizarea felului în care radiofrecvența afectează micuții, susține Martine Vrijheid, un alt cercetător care a participat la studiu.

0