Semințele care luptă cel mai eficient cu kilogramele în plus. Se consumă cel mai bine cu iaurt

Cu siguranță ai auzit că e la modă să mănânci semințe de chia. Nu doar că e un trend, dar aceste semințe chiar au numeroase beneficii pentru sănătate și sunt eficiente în curele de slăbire.

Mai multe studii realizate de cercetătorii britanici și canadieni arată că poți slăbi rapid dacă știi cu exactitate cum să combini anumite alimente.

Semințele de chia ard grăsimile pentru că au în compozitie anumite fibre ce ajută corpul să nu se baloneze. Fibrele sunt bune pentru intestinul leneș, iar semințele de chia pot fi consumate în orice moment al zilei.

Deși au nume exotic, semințele de chia nu sunt scumpe. Se găsesc în pliculețe în orice magazin, în jur de 10 lei.

25 de grame de semințe de chia cu iaurt reprezintă startul de care ai nevoie pentru a slăbi. După cum se știe, cel mai greu cu slăbitul este să te apuci de el, iar aceste semințe fac ușoară trecerea de la alimentația plină de grăsimi la cea light, dietetică.

Semințele de chia sunt recomandate mai ales la micul dejun, cu iaurt (îndulcit sau nu). Senzația de foame va dispărea pentru câteva ore bune, numai bine mai ales pentru pofticioși.

CITEȘTE ȘI: Cum se mănâncă, DE FAPT, semințele de CHIA

Ce se întâmplă dacă pui două linguri de semințe de muștar în cadă? Vei face mereu asta

În doar trei săptămâni, spun nutriționiștii, consumând semințe de chia la micul dejun vei reuși să slăbești până la 6 kilograme și să îți readaptezi corpul la dietă, indiferent de cura de slăbire pe care o alegi.

Uleiul extras din semințele de chia, benefic și în tratamentele cosmetice

Uleiul extras din semințele de chia conține acizi grași omega 3 și omega 6, iar nivelul de antioxidanți este mai mare decât al oricărui alt tip de ulei vegetal.

Acesta îl transformă într-o armă eficientă împotriva îmbătrânirii. Antioxidanții protejează organismul de acțiunea radicalilor liberi și combate cu succes apariția prematură a ridurilor, liniilor fine și a altor semne de îmbătrânire.

Uleiul din semințe de chia este unul dintre cele mai hidratante uleiuri, având proprietatea de a reduce pierderile de apă de la nivelul epidermei. Totodată, datorită conținutului de fibre poate să tragă apa din țesuturi și să o aducă la nivelul pielii, oferindu-i acesteia un aspect hidratat și foarte luminos.

Odată cu înaintarea în vârstă, bariera de protecție a pielii își pierde din forță, celulele sunt mai slăbite și pielea se reface tot mai greu. Acizii grași omega 3 și omega 6 ajută la întârirea pielii și îmbunătățesc structura acesteia considerabil. Masează-te cu acest tip de ulei de câteva ori pe sătpămânăși vei vedea rezultate nemaipomenite.

Anumite studii au arătat că uleiul din semințe de chia previne decolorarea pielii și îi păstrează nuanța naturală. De asemenea, previne apariția petelor care vin odată cu înaintarea în vârstă. Este un remediu excelent pentru pielea iritată și inflamată și totdată reduce considerabil mâncărimile și erupțiile cutanate.

Uleiul din semine de chia este mai puțin gras față de alte uleiuri și este absorbit în piele mult mai bine. Nu lasă urme grase și termenul său de valabilitate este mai îndelungat față de cel al altor uleiuri vegetale. Îl puteți utiliza la prepararea măștilor, a cremelor sau a tratamentelor pentru față și corp sau îl puteți aplica ca atare.

0