Sărbătoare importantă pe 15 mai. Vezi ce nu este bine să faci pentru a nu te îmbolnăvi

Marţi, 15 mai, creştinii prăznuiesc o mare sărbătoare, iar anul acesta s-a nimerit să fie chiar cu două zile înainte de Înălţarea Domnului, pe care o vom sărbători joi, 17 mai.

Mâine, 15 mai, în calendarul creştin sunt sărbătoriţi Sfântul Pahomie cel Mare şi Sfântul Ierarh Iacob Putneanul, mitropolitul Moldovei.

Este una dintre cele mai cunoscute sărbători de peste an, iar creştinii o prăznuiesc cu mare credinţă. Exită mai multe superstiţii şi tradiţii legate de această mare sărbătoare, pe care creştinii le îndeplinesc an de an.

Aşadar, una dintre aceste superstiţii ţine de spălatul pe cap. Se spune că dacă faci baie pe cap în această zi, părul tău îşi va pierde strălucirea şi nimeni nu ţi-l va mai lăuda. Pe de altă parte, este bine ca oamenii să nu exagereze cu treaba pentru că riscă să aibă probleme de sănătate.

De obicei, dacă ar fi picat într-o zi de luni, miercuri sau joi, s-ar fi ţinut post, dar pentru că în acest an a a picat într-o zi de marţi, este recomandat ca oamenii să nu facă excese, chiar dacă nu ţin post. Pe de altă parte, se spune că femeile nu trebuie să spele şi trebuie să gătească ceva, iar din aceste bucate este bine să împartă.

În plus, se spune că bărbaţii trebuie să dea ceva de băut de pomană şi au interzis să vorbească urât. De altfel, este bine să se meargă la biserică, să aprindă lumânări şi, bineînţeles, să se spună o rugăciune, pe care o prezentăm în continuare, potrivit Creştin Ortodox.ro.

Rugăciune către Sfântul Pahomie cel Mare

„Prefericite şi Preacuvioase Părinte Pahomie, ascultă-ne pe noi păcătoşii, care ne rugăm ţie: du rugăciunea către milostivul şi iubitorul de oameni Dumnezeu, căci tu pururea salţi în bucurie cu Sfinţii şi cu puterile cele fără de materie înaintea Lui. Roagă milostivirea lui Dumnezeu să nu ne osândească pentru fărădelegile noastre, ci să facă cu noi după mare mila Lui”.

loading...
Loading...
0