Cum se curata corect pensulele de machiaj. Iata cea mai simpla metoda

Fiecare femeie are in trusa sa cateva, iar daca le folosesti des, trebuie sa stii si cum se curata corect pensulele de machiaj.

Fondul de ten, blush-ul, pudra si produsele pentru conturat raman inevitabil pe pensulele de machiaj, iar acest lucru dauneaza tenului si trebuie sa ai grija sa le cureti permanent.

Daca obisnuiesti sa iti folosesti pensulele de machiaj si pentru a machia pe altcineva, atunci trebuie sa acorzi o atentie deosebita curatarii lor. Activitatea trebuie sa se desfasoare sub toate normele de igiena, iar acest lucru incepe de la niste pensule curate.

In prezent, sunt la moda spray-urile pentru dezinfectarea pensulelor, insa nu trebuie sa abuzezi de ele decat atunci cand ai neaparata nevoie, caci ingredientele lor risca sa iti deterioreze pensulele si sa mai ai ce sa faci cu ele.

Alcoolul din ele slabeste si deterioreaza pensulele care au fire naturale, asa ca trebuie sa incerci o alta solutie.
Pentru clipele in care nu ai avut timp sa le igienizezi ca la carte, poti folosi un servetel umed, de bebelusi. Freaca usor pensula de servetel, pana cand iese produsul.

Insa, cea mai buna solutie este sa le cureti cu un sapun bland si cu apa calduta.

Citeste si: La ce folosește fiecare perie de machiaj

In primul rand, ai mare grija sa nu ajunga apa in partea in care sunt prinse firele.

Ai nevoie de un clipboard din plastic, pe care trebuie sa aplici lipici. Fie ca ai un pistol special cu lipici sau cu lipici, pur si simplu. Fa niste forme cu ajutorul lipiciului si lasa-le sa se usuce.

Dupa ce lipiciul s-a uscat, poti trece la treaba. Pune clipboard-ul pe marginea chiuvetei si pune niste sapun lichid pe el. Incepi sa speli pensulele pe clipboard. Daca pensulele au o forma circulara, precum cele pentru blending si cele pentru pudra si fond de ten, miscarea trebuie sa fie una circulara, respectand forma pensulei.

Daca pensula are o forma dreapta, asa cum este cea pentru blush, pentru sprancene sau pentru aplicarea fardurilor, atunci curata-le intr-o miscare similara cu cea in care ungi unt pe paine.

Dupa ce ai facut aceste lucruri, pune-le la uscat pe un prosop sau ca in filmulet.

0