Cum isi intretin frumusetea japonezele. Sfaturi chiar de la ele

Am aflat ce secrete au femeile din Japonia de arata atat de bine. De multe ori, ai impresia ca raman vesnic tinere si cochete fara sa faca nimic. Nu este chiar asa: au si ele trucurile lor de frumusete.

1. Femeile japoneze consuma foarte multa vitamina C. Citricele sunt un aliment de baza pentru organismul lor. Totodata, acestea folosesc mai ales lamaile pentru masti de fata impotriva imbatranirii sau pentru redarea finetii de odinioara.

2. Femeile japoneze folosesc fasolea ca sa indeparteze petele pigmentare. Nu este orice tip de fasole, este vorba despre o fasole rosie care se numeste Azuki. Femeile nipone isi curata fata cu aceste boabe de fasole ca sa indeparteze orice pata de pe ten.

3. Femeile japoneze consuma ceai verde pentru a preveni aparitia ridurilor. Cam trei cesti de ceai pe zi, acesta este obiceiul de consumatie in Japonia. Ceaiul verde mentine tenul impecabil femeilor japoneze, chiar si la varste inaintate.

4. Japonezele folosesc algele marine cu rol de lotiune tonica. Algele se pun la inmuiat in apa dupa care apa poate fi folosita ca lotiune tonica. Eficienta acestui remediu pentru fata nu a fost pana acum contestat de nimeni.

Citeste si: Află secretul japonezelor în materie de slabit

Silueta suplă a japonezelor îşi are rădăcinile în cultura acestora, mai exact în modul în care acest popor a ales să se hrănească încă din cele mai vechi timpuri.  Alimentaţia poporului japonez se bazează în special pe legume, tofu şi produse din soia.

Primul aspect foarte important despre care probabil că nu ştiai este faptul că japonezii aleg ca metodă de gătire fierberea sau prepararea mâncării la aburi, şi nicidecum prăjirea aşa cum fac majoritatea românilor. Prin prăjire foarte multe substanţe nutritive se pierd, iar uleiul îmbibat în alimente este foarte caloric şi creşte colesterolul din sânge. Aşadar, un prim pas spre o siluetă de vis este renunţarea la prăjeli şi la alimente grase.

Japonezii mănâncă legume la fiecare masă şi nu sunt adepţii mâncărurilor pe bază de multă carne, aşa cum sunt preparatele specifice românilor. Astfel, al doilea pas este să incluzi în alimentaţia ta legume cât mai variate şi colorate.

Japonezii consumă 10% din peştele consumat la nivel mondial. Peştele este o alternativă mult mai sănătoasă a cărnii roşii, iar japonezii au înţeles că o alimentaţie bazată pe consumul de peşte duce la o viaţă mult mai sănătoasă. Apoi, în fiecare dimineaţă a japonezelor se consumă câte o cană de ceai verde sau alb, ceaiuri pline de antioxidanţi şi extrem de sănătoase.

Carnea a fost introdusa în alimentaţia japonezilor abia spre sfârşitul secolului 19. Pana atunci, bucătăria japoneză era şi înca mai este influenţată de principiile budiste, care spun că luarea unei vieţi reprezintă un păcat grav, chiar dacă era vorba despre un animal pentru hrană.

În cultura japoneză persoanele supraponderale sunt privite cu ochi răi de către societate, de aceea foarte puţini dintre japonezi au probleme cu greutatea. Si chiar dacă dulciurile lor sunt foarte gustoase şi conţin mult zahăr, japonezii le consumă rar, preferând în locul acestora fructele proaspete specifice fiecărui sezon în parte.

0