Ce să faci să nu-ți mai speli părul zilnic. 10 sfaturi utile de la medic, pentru a nu mai avea părul gras

Multe femei sunt nevoite să se spele zilnic pe păr, pentru că el se îngrașă extrem de repede. Chiar dacă pentru cele care se confruntă cu această situație a devenit o rutină, medicii avertizează. Spălatul des al părului îi poate dăuna.

10 sfaturi de la medici să nu mai ai părul gras

1. Creșteți treptat intervalul de timp între spălări. Va fi incomod, pentru că părul arată murdar, însă încercați să-l țineți prins. Și nu folosiți șampon uscat!

2. Alegeți coafuri simple, care să vă ajute să nu mai puneți mâna des în păr.

3. Renunțați o perioadă la gel, spumă, fixativ sau alte produse de aranjare.

CITEȘTE ȘI: Roxana Vancea a divulgat secretul părului său strălucitor! Folosește un produs care costă 13 lei

4. După ce v-ați spălat părul, asigurați-vă că v-ați clătit extrem de bine. Nu trebuie să rămână urme de șampon sau balsam.

5. În timpul spălării folosiți de cel puțin două ori șampon. Foarte important: asigurați-vă că șamponul este corect ales pentru tipul dumneavoastră de păr.

6. Indicat ar fi să folosiți apă stătută, în care să adăugați bicarbonat de sodiu.

7. Fiți atenți la temperatura apei! Niciodată nu vă spălați pe cap cu apă fierbinte! Apa ar trebui să fie călâie. Atunci când apa este prea caldă, glandele sebacee încep să secrete mai multă grăsime.

8. Sfat: după ce spălați părul, clătiți cu infuzie de mușețel sau urzică.

9. O cauză a părului gras este și alimentația incorectă. Evitați grăsimile, alimentele prăjite și mult zahăr.

10. O soluție naturală pentru păr este și lămâia. Într-o jumătate de litru de apă stoarceți o lămâie și apoi clătiți părul.

Dacă după o lună părul nu suferă nicio schimbare în bine, ar fi bine să mergeți la medic. Părul se comportă inadecvat atunci când există boli ascunse! Aveți grijă de părul și sănătatea dumneavoastră!

0