Cantitatea optimă de castraveți recomandată pentru femeile care vor să aibă un păr bogat

Știați că pentru a avea un păr bogat și sănătos e recomandat să urmați o dietă bazată pe castraveți? Nu, nu vă speriați!

Nu trebuie să consumați doar castraveți în fiecare zi, ci să plusați cantitatea acestora pe lângă mâncarea voastră obișnuită.

Specialiștii britanici spun că 200 de grame de castraveți zilnic asigură regenerarea firelor de păr. De asemenea, băile la cap cu suc de castraveți și urzici ajută la prevenirea ruperii firelor de păr.

Sucul de castraveți este bun pentru persoanele care au scalpul uscat, dar și pentru femeile care se confruntă cu veșnica problemă numită mătreață.

Castraveții conțin fier, vitamina A, proteine dar și o serie de alte vitamine și minerale prietenoase cu părul tău.

Pentru stimularea creșterii părului, e bine să adăugați la consumul de castraveți și ouă, cartofi fierți, salată verde și fructe uscate.

CITESTE SI: Masca de par care il face sa creasca precum in povesti

Masca de par care i-a uimit pe medici. Scapa de chelie cu ingredientul secret pe care il ai in bucatarie

Adauga trei ingrediente in samponul tau si uita pentru totdeauna de caderea parului

Ce se întâmplă dacă te dai cu strugurel pe păr

Dieta care OPRESTE caderea parului. Ce sa mananci pentru o podoaba capilara superba!

Descoperă și: 6 greșeli grave pe care le faci în îngrijirea părului

Îngrijirea părului este extrem de importantă dacă îți dorești o podoabă capilară bogată și sănătoasă.

Din nefericire, acest lucru devine tot mai greu de atins. Acest lucru se întâmplă în mare parte din cauza greșelilor pe care le facem, în mod conștient sau nu. Iată care sunt cele mai grave 10 greșeli pe care le faci în îngrijirea părului!

1. Nu îți perii părul înainte de a te spăla pe cap. Atunci când părul este încâlcit înainte de baie, murdăria nu este îndepărtată complet. În plus, atunci când este ud, părul este mult mai fragil. Dacă îl perii în acest stadiu există toate șansele să îl deteriorezi.

2. Îți perii doar vârfurile. Uleiurile naturale produse de scalp acționează ca un balsam asupra firului de păr, așa că este absolut necesar să îți perii părul chiar de la rădăcină, pentru a le întinde pe toată lungimea firelor.

3. Te speli pe cap mult prea des. Specialiștii spun că trebui să îți speli părul ori de câte ori simți nevoia, însă nu mai des de 2 ori pe săptămână.

4. Folosești prea mult balsam. O cantitate mare de produs nu garantează un păr mai frumos sau mai sănătos, ci din contra, încarcă prea mult firul de păr și îl îmbâcsește.

5. Îți usuci părul cu ajutorul prosopului. Acesta este un obicei foarte de întâlnit. Multe femei își freacă părul cu un prosop după ce au ieșit din duș, însă nu dac decât să subțieze firul, să îl rupă și să îl deterioreze.

6. Nu aplici un produs care să îți ofere protecție atunci când folosești placa de păr sau condulatorul. Căldura deteriorează firul de păr foarte rapid și îl usucă. De aceea este foarte important să îți achiziționezi un produs profesional care să îți asigure protecția necesară.

0