6 greșeli grave pe care le faci în îngrijirea părului

Îngrijirea părului este extrem de importantă dacă îți dorești o podoabă capilară bogată și sănătoasă. Din nefericire, acest lucru devine tot mai greu de atins. Acest lucru se întâmplă în mare parte din cauza greșelilor pe care le facem, în mod conștient sau nu. Iată care sunt cele mai grave 10 greșeli pe care le faci în îngrijirea părului!

CITEȘTE ȘI: CE SE ÎNTÂMPLĂ DACĂ TE SPELI PE CAP CU SCORȚIȘOARĂ

1. Nu îți perii părul înainte de a te spăla pe cap. Atunci când părul este încâlcit înainte de baie, murdăria nu este îndepărtată complet. În plus, atunci când este ud, părul este mult mai fragil. Dacă îl perii în acest stadiu există toate șansele să îl deteriorezi.

2. Îți perii doar vârfurile. Uleiurile naturale produse de scalp acționează ca un balsam asupra firului de păr, așa că este absolut necesar să îți perii părul chiar de la rădăcină, pentru a le întinde pe toată lungimea firelor.

3. Te speli pe cap mult prea des. Specialiștii spun că trebui să îți speli părul ori de câte ori simți nevoia, însă nu mai des de 2 ori pe săptămână.

4. Folosești prea mult balsam. O cantitate mare de produs nu garantează un păr mai frumos sau mai sănătos, ci din contra, încarcă prea mult firul de păr și îl îmbâcsește.

5. Îți usuci părul cu ajutorul prosopului. Acesta este un obicei foarte de întâlnit. Multe femei își freacă părul cu un prosop după ce au ieșit din duș, însă nu dac decât să subțieze firul, să îl rupă și să îl deterioreze.

6. Nu aplici un produs care să îți ofere protecție atunci când folosești placa de păr sau condulatorul. Căldura deteriorează firul de păr foarte rapid și îl usucă. De aceea este foarte important să îți achiziționezi un produs profesional care să îți asigure protecția necesară.

 

0