Joseph Campanella (vocea animațiilor Disney) nu mai este

Dispariție fulgerătoare în lumea cinematografiei. Unul din oamenii care ne-au făcut copilăria mai fericită s-a stins din viață la vârsta de 93 de ani.

Joseph Campanella era cunoscut pentru că punea vocea personajelor de desene animate îndrăgite de toți copiii.

Actorul și voice-over-ul a avut o carieră fulminantă. A jucat peste șase decenii la Hollywood și a realizat peste 200 de filme. A apărut și în seriale de televiziune de mare succes.

Cel mai cunoscut rol al lui Joseph Campanella a fost cel din „Mannix”, filmat în 1968. Tot în același an a fost nominalizat la Premiile Emmy pentru contribuția sa în această producție.

CITESTE SI: Regizorul Lucian Pintilie a murit

Cosmin Cernat, îndurerat de plecarea în cealaltă lume a lui Cristian Țopescu: „Dumnezeu să-l odihnească”

Joseph a murit în casa în care trăia în Los Angeles. A fost vocea unor documentare de știință memorabile de pe Disney Channel. A lăsat în urmă șapte copii și opt nepoți, notează presa americană.

A fost vocea unor personaje cunoscute din animațiile „Spider-Man” și „Road Rovers”. Joseph Campanella a apărut în trei piese Broadway: „The Captains and the Kings” (1962), „A gift of time” (1962) și „Hot Spot” (1963).

Omul Păianjen, fenomenul copilăriei noastre

Omul Păianjen (Peter Benjamin Parker) este un personaj fictiv dintr-o bandă desenată apărută pentru prima dată în numărul 15 al revistei Amazing Fantasy (august 1962), fiind creat de Stan Lee și Steve Ditko, pentru Marvel Comics.

De atunci personajul Spider-Man stă la baza unei puternice industrii ce constă în jocuri, benzi desenate, filme și alte articole multimedia, toate aparținând unei game largi de produse.

Omul Păianjen este de fapt un tânăr student orfan de ambii părinți pe nume Peter Benjamin Parker, care locuia împreună cu unchiul Ben și mătușa May.in New York

loading...
Loading...
0