Universitatea București, partener în proiecte europene dedicate pensionarilor - Revista Teo

Universitatea București, partener în proiecte europene dedicate pensionarilor

Începând cu anul 2016, reprezentanții României (Siveco și Universitatea din București) s-au integrat în programul AAL – Active and Assisted Living Programme, prin participarea la două proiecte europene: Palette și Brain@Home – ambele vizând integrarea seniorilor în mediul online cu ajutorul unor platforme prietenoase și a unor medii virtuale create pentru menținerea și îmbunătățirea cognitivă a persoanelor trecute de vârsta de 50 de ani.

Palette este un proiect finanţat de Uniunea Europeană având ca parteneri țări precum Elveţia, Olanda și Slovenia, ce are ca scop crearea unui mediu online, o platformă pe care utilizatorii (persoane pensionate sau aflate în curs de pensionare) o pot utiliza pentru a-și îmbunătăți abilitățile de comunicare.

Obiectivul general al proiectului este acela de a înrola seniori în activități comune de impact prin crearea unei comunități sociale, încurajarea contactului în viața reală sau partajarea de activități relevante.

Rezultatele dezvoltării

În prezent Palette se apropie de etapa pilot, etapă în care potențialii utilizatori finali pot accesa platforma, pot crea activități, evenimente sau cursuri și pot intra în contact unii cu alții.

Suntem mereu în căutare de potențiali utilizatori, așadar dacă îți dorești să testezi platforma, să navigezi prin mediul online sub atenta îndrumare a partenerilor care au contribuit la crarea lui, ne poți contacta fie prin e-mail: aurelia.curaj@sas.unibuc.ro , fie accesând site-ul proiectului: http://www.palettev2.eu/index.php/ro/ .

0