Mărturiile supraviețuitorilor accidentului aviatic din Nepal - Revista Teo

Mărturiile supraviețuitorilor accidentului aviatic din Nepal

Catastrofa aviatică din Nepal este una din cele mai mari tragedii aviatice din istoria recentă. Supraviețuitorii aeronavei care s-a prăbușit în Nepal au povestit prin ce momente cumplite au trecut.

Accident aviatic Nepal: 49 de morți

49 de oameni au murit, iar alții 22 au supraviețuit după ce un avion operat de US Bangla Airline, cu 71 de persoane la bord s-a prăbușit pe aeroportul internațional din Kathmandu.

Martorii spun că au auzit o bubuitură puternică, după care avionul s-a zguduit violent, iar pasagerii țipau strigând după ajutor.

A fost iadul pentru supraviețuitori și cu siguranță nu își vor șterge ușor acele momente de groază din minte.

„După impact am încercat să ies din avion, pentru că luase foc, dar nu puteam, deoarece mâna și piciorul erau blocate.

CITEȘTE ȘI: Gheorghe Mărmureanu, anunț neașteptat la 41 de ani de la cutremurul din 1977

Stăteam pe un scaun lângă ieșirea de urgență și cred că am căzut afară când salvatorii au venit și au deschis ușa. După aceea nu-mi mai amintesc nimic”, a spus Keshav Pandey pentru BBC.

„Dintr-o dată, avionul s-a zguduit violent și s-a auzit o bubuitură puternică. Stăteam lângă o fereastră, așa căm am putut să ies afară”, a declarat un alt supraviețuitor, Basanta Bohora.

Nu se știe până la ora actuală care sunt cauzele care au dus la această tragedie, însă din primele informații, conform BBC, ar fi vorba despre o eroare de pilotaj.

Se crede că între piloți și turnul de control a existat la un moment dat o neînțelegere care a dus la catastrofă.

„Avionului i s-a permis să aterizeze din partea de sud a pistei, dar a aterizat din partea de nord”, a declarat și Sanjiv Gautam, director general al Autorității pentru Aviație Civilă din Nepal.

„Indicațiile primite din turnul de control au fost greșite. Nu pilotul nostru a greșit. Pilotul are peste 5.000 de ore de zbor la activ”, a spus el.

0