Gripa a făcut 95 de victime în România. Mesaj fără precedent de la Raed Arafat - Revista Teo

Gripa a făcut 95 de victime în România. Mesaj fără precedent de la Raed Arafat

Alerta medicală persistă în România după ce 95 de persoane au murit din cauza gripei. Raed Arafat a vorbit recent despre acest subiect sensibil pentru Ministerul Sănătății.

Mesaj îngrijorător de la Raed Arafat

„Potrivit sursei citate, ultimele două persoane care au murit din cauza gripei aveau condiţii medicale preexistente şi nu erau vaccinate antigripal.

Este vorba despre o femeie în vârstă de 35 de ani din judeţul Harghita şi un bărbat de 22 de ani din judeţul Covasna, ambii cu virus gripal tip A”, conform Agerpres.

„Vom parcurge exact demersurile care se fac în mod oficial. Adică IGSU, care este punctul de contact pentru astfel de mecanisme, o să trimită solicitarea, explicând că noi vom suporta costurile şi vom suporta transportul prin UNIFARM.

CITEȘTE ȘI: Adrian Streinu Cercel, despre gripa severă care provoacă victime: „Vaccinați-vă!”

Mesajul cutremurător de pe pagina de Facebook a lui Liviu Arteni, după ce s-a aflat că Israela a murit!

Cu ce bărbat celebru s-a iubit Israela Vodovoz când se afla în plin divorț!

Decizie surprinzătoare: Unde va fi înmormântată Israela. Familia a făcut anunțul!

Ce s-a întâmplat la parastasul de un an al Ilenei Ciuculete. Cine a venit la eveniment

Singura problemă este să identificăm stocul necesar pentru noi, ca să fie pus la dispoziţie, îl procurăm şi îl aducem de urgenţă în România. Ţările care identifică astfel de stocuri vor lua legătura cu noi şi vor pune la dispoziţie stocurile”, a explicat Raed Arafat, într-o intervenţie la Antena 3, conform Agerpres.

El a afirmat că, în cazul imunoglobulinei, ar putea fi vorba şi despre o formă de presiune a firmelor asupra Ministerului Sănătăţii pentru stabilirea preţului.

”Ştiţi foarte bine că au fost multe discuţii cu firmele importatoare sau fabricante care nu au ajuns cu ele la un final. În final, trebuie să recunoaştem că este şi o formă de presiune asupra Ministerului Sănătăţii pentru stabilirea unui preţ sau altul”, a spus secretarul de stat în MAI.

0