A murit fondatorul casei Givenchy - Revista Teo

A murit fondatorul casei Givenchy

A murit una din cele mai cunoscute figuri din industria fashion. Fondatorul casei Givenchy s-a stins din viață la vârsta de 91 de ani, transmite presa străină.

Fondatorul casei Givenchy a revoluționat moda

Celebrul designer Hubert de Givenchy a murit subit, transmite Daily Mail. Acesta avea în ultima vreme mai multe probleme de sănătate.

Designerul a devenit cunoscut pentru „little black dress” și epntru faptul că a îmbrăcat nume celebre precum actrița Audrey Hepburn și Jacki Kennedy.

Anunțul a fost făcut chiar de partenera sa de viață pe nume Philippe Venet printr-un comunicat transmis chiar de casa de modă Givenchy.

CITESTE SI: Ce se întâmplă cu sânii femeilor după vârsta de 40 de ani

Selena Gomez a fost la un pas de moarte după operația de transplant la rinichi. Mărturisirile donatoarei

Hubert de Givenchy a murit în somn lângă castelul său de lângă Paris în acest weekend, scrie Daily Mail, iar informația a fost publicată abia acum, căci familia a dorit să păstreze secretul câteva ore.

„Cu multă tristețe anunțăm că Hubert Taffin de Givenchy a murit,” stă scris în comunicatul oficial, citat de Daily Mail.

Hubert a fost primul designer care a lansat o linie de modă de lux accesibilă femeilor de toate vârstele și formele.

Acesta a revoluționat industria modei printr-o serie de propuneri pe care le-a făcut aducând în față fashion-icon-uri precum Audrey Hepburn.

Și-a deschis propria casă de modă în anul 1952.

Givenchy este o marcă franceză de îmbrăcăminte, accesorii, parfumuri și cosmetice cu Parfums Givenchy.

Casa de modă Givenchy a fost fondată în 1952 de designerul Hubert de Givenchy și este membru al Fédération française de la couture.

Aceasta este deținută gigantul de bunuri de lux LVMH și în 1993 au atins un total de vânzări în valoare de 176 milioane dolari, ceea ce o face a doua cea mai mare divizie de îmbrăcăminte a LVMH după Dior.

0